2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonSírrongálás Kaposváron - Orbán Viktor levelet írt a hitközségnek

Sírrongálás Kaposváron - Orbán Viktor levelet írt a hitközségnek


Orbán Viktor miniszterelnök együttérzését fejezte ki Róna Lászlónak, a kaposvári zsidó hitközség elnökének írt levelében a helyi zsidó temetőben történt sírrongálások miatt - számolt be a sonline.hu internetes lap.

Orbán Viktor 04.12

A honlap írása szerint a miniszterelnök keddi levelében jelezte: konzultált a belügyminiszterrel, akit gyors és határozott felelősségvonásra utasított. Orbán Viktor a levélben arról biztosította Róna Lászlót, hogy Magyarország kormány garantálja a háborítatlan, emberhez méltó és félelem nélküli életet.

Róna László elmondta, hogy kedden az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének tisztviselője járt a megyeszékhelyen, a sírrongálás kapcsán együttérzéséről biztosította a hitközség képviselőjét. Róna László közölte: az elmúlt napokban számos telefont, megkeresést kaptak. Finnországból, Izraelből is érdeklődtek a sírrongálásról.

Közölte azt is, hogy a földbe ásott és feldöntött sírköveket egy civil alapítvány tagjai állítják helyre. Az alapzatról ledöntött síremlékek csütörtökön kezdődő felújításában a megyei temetkezési kft. nyújt segítséget, s az Emberi Méltóság Tanácsa anyagilag is hozzájárul a munkához. Sírkövesek is segítenek a helyreállításban, s a Hit Gyülekezetének kaposvári szervezetén kívül a dombóvári Magyar-Izraeli baráti társaság is jelentkezett.

Ismeretlen elkövetők a hétvégén 57 sírt dúltak fel a kaposvári zsidó temetőben. Több mint 200 elhunyt emlékét gyalázták meg, a tettesek kézre kerítésére jutalmat ajánlottak fel, a rendőrség nyomoz.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-07-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite