2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSkuczi Nándor a Fidesz-KDNP Nógrád megyei közgyűlés elnökjelöltje

Skuczi Nándor a Fidesz-KDNP Nógrád megyei közgyűlés elnökjelöltje

 

A Fidesz-KDNP 1167 településen indít polgármester-jelöltet az őszi önkormányzati választáson - jelentette be Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke budapesti sajtótájékoztatóján, a párt országos választmányának ülését követően. Borsod és Zala megye kivételével a megyei közgyűlési elnök-jelöltekről is döntött az országos választmány. Nógrád megyében a Fidesz-KDNP Skuczi Nándort jelölte a megyei közgyűlés elnökének.

nogradmegyeegy


Az ország 85 százaléka tud majd Fidesz-KDNP-s jelöltre szavazni ősszel - mondta a kormánypárti politikus, ismertetve: 893 jelölt fideszes lesz és 274 függetlent támogat a párt. A tízezer lakos feletti városok közül 164, az annál kisebb településeken 1003 helyen lesz polgármester-jelöltjük.


Kósa Lajos arról is beszámolt: a párt főpolgármester-jelöltje Tarlós István lesz. Kulcskérdésnek nevezte, hogy a következő négyéves kormányzati, illetve ötéves önkormányzati ciklusban olyan főpolgármester legyen, aki jól együtt tud működni a kormánnyal az uniós fejlesztési pénzek felhasználásában és a problémák kezelésében. A "Demszky Gábor fémjelezte politikai éra alatt felhalmozott" hátrányt egy olyan jelölt ajánlásával lehet ledolgozni, aki nem a főváros és a kormány közötti politikai harcban találja meg "a politikai krédóját", hanem a főváros működtetésében és fejlesztésében - jegyezte meg.


A Fidesz alelnöke ismertette a fővárosi kompenzációs lista első hat szereplőjét is, ők Tarlós István, Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester, Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes, Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere, Láng Zsolt II. kerületi és Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármesterek.


Borsod és Zala megye kivételével a megyei közgyűlési elnök-jelöltekről is döntött az országos választmány. Baranyában Nagy Csaba, Bács-Kiskunban Rideg László, Békésben Zalai Mihály, Csongrádban Kakas Béla, Fejérben Molnár Krisztián, Győr-Moson-Sopronban Németh Zoltán, Hajdú-Biharban Pajna Zoltán, Hevesben Szabó Róbert, Jász-Nagykunban Kovács Sándor, Komárom-Esztergomban Popovics György, Nógrádban Skuczi Nándor, Pestben Szabó István, Somogyban Jakó Gergely, Szabolcsban Seszták Oszkár, Tolnában Fehérvári Tamás, Vasban Majthényi László, Veszprémben Polgárdy Imre a kormánypártok jelöltje - sorolta Kósa Lajos.


Azt mondta: az önkormányzati listákat és a polgármesterjelölteket 30 kivételével elfogadták, megoldhatatlan konfliktus sehol nincs, az előre eltervezett ütemterv szerint haladnak. A nyitott kérdésekben az országos elnökség dönt augusztus 15-ig. Az ügyvezető alelnök tájékoztatása szerint a kormánypártok augusztus 21-én kezdik gyűjteni a támogatói aláírásokat az önkormányzati választás előtt, jelöltjeiktől pedig azt kérik, hogy a gazdaság erősítését és a munkahelyteremtést helyezzék programjaik középpontjába. Az őszi választást utóbbi szempontjából is nagyon fontosnak nevezte, arra hivatkozva, hogy az önkormányzatok nélkül nem tudják a következő hét éves uniós támogatási pénzek 60 százalékát munkahelyteremtésre, gazdaságerősítésre, a GDP növelésére fordítani. Kiemelte: jelöltjeik elkötelezettek ezen programok mellett.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-07-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite