2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSmart City innovatív kutatási hálózat fejlesztése Salgótarjánban

Egymilliárd forintból fejlesztik a Szent István Egyetem Békés megyei campusait


Egymilliárd forint, 100 százalékban vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el konzorciumi partnereivel együtt a gödöllői Szent István Egyetem, amely a forrást négy, Békés megyében megvalósuló projektre fordítja - tájékoztatta kedden az intézmény közleményben az MTI-t.

Salgótarján

A Békés megye tudásalapú gazdasági-társadalmi fejlődését előmozdítani hivatott projektek a Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Karának békéscsabai, gyulai és szarvasi campusain, valamint Salgótarjánban és Baján valósulnak meg.

A közlemény szerint 286 millió forintos támogatás segítségével alakíthatnak ki a békési campusokon nemzetközi kutatócsoportokat a vízgazdálkodás, árvízvédelem és ásványvízipar területein.

A Smart City innovatív kutatási hálózatok fejlesztése Gyula és Salgótarján városokban elnevezésű programban 280 millió forintból Kreatív Város elnevezéssel olyan tudásközpontok mintamodelljét hozzák létre, amely a helyi társadalom és gazdaság belső, vonzerőt jelentő adottságaira épülve járul hozzá a két város és vonzáskörzetének társadalmi-gazdasági fejlődéséhez. 390 millió forint áll rendelkezésre ahhoz, hogy a megyei campusokon a vállalatokkal szorosan együttműködő duális képzési formát alakítsanak ki.

A tudományos kutatói munka, valamint az életpálya korszerűsítése program kiemelt célja, hogy 58 millió forintos támogatás révén támogassa a felsőoktatási intézmények minőségi kutatói utánpótlás-nevelését.

Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

 

2015-05-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite