2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonSofőrje Viagrát is vett Hunvaldnak

Sofőrje Viagrát is vett Hunvaldnak


HunvaldSzentnek és sérthetetlennek hitte magát. Mindenből a legnagyobbat, a legfeltűnőbbet, a legdrágábbat igyekezett megvásárolni - vallotta Hunvald Györgyről sofőrje. A volt erzsébetvárosi szocialista polgármesternek állítólag kétmilliós mobiltelefonja volt, 25 milliós karórája, szeretőinek önkormányzati bérlakás járt, ilyenhez akár egyetlen aktusért is hozzá lehetett jutni. Sofőrje nem keveset várakozott egy Népszínház utcai lakás előtt, melyet Hunvald találkahelynek használt, és az önkormányzati alkalmazottnak még Viagrát is kellett venni főnökének.


Szentnek és sérthetetlennek hitte magát - mondta volt sofőrje a Magyar Nemzet birtokába került ügyészségi tanúvallomásában Hunvald Györgyről, Erzsébetváros volt MSZP-s polgármesteréről, akit bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalással és más bűncselekményekkel vádol az ügyészség.


Golcsa József sofőr így vallott: Hunvald György mindig nagy összegű készpénzt tartott magánál. A kézitáskájában általában iratokat, kulcsokat, két éles kézifegyvert és nagy összegű készpénzt tartott. Abban mindig kötegelve voltak a húszezresek. Egy köteg ebből kettőmillió forint. Én több esetben több köteget, de időnként 10-12 köteget is láttam ezekből a húszezresekből Hunvald táskájában. Erre a nagy összegű pénzre azért volt napi működése során szüksége, mivel ezen pénzösszeget arra is használta, hogy abból egyes önkormányzati képviselőknek juttatott azért, hogy az ő érdekkörébe tartozó önkormányzati ügyekben az ő elképzelését, az ő érdekeit támogassák. Gál György, volt SZDSZ-es gazdasági bizottsági elnök is hasonló módszert alkalmazott.


Golcsa elmondása szerint egy alkalommal a liftben azt mondta neki Gál György, hogy ma is jól kerestek. Ezt követően egy Jaguár csomagtartójába bedobott egy kitömött borítékot, melyben a sofőr becslése szerint akár 24-28 millió forint is lehetett.
Hunvald Györgyre egyébként jellemző volt, hogy mindenből a legnagyobbat, a legfeltűnőbbet, a legdrágábbat igyekezett megvásárolni. Amikor kiváltotta a fegyvertartási engedélyét, akkor egy drága, nagy méretű pisztollyal járt ki a lőtérre, mobiltelefonja mintegy kétmillió forintot ért, Rolex karórája állítása szerint 25 millió forintot, egy Amerikából behozott Ford Mustangot pedig úgy akart felújíttatni, mint ahogyan az a Tolvajtempó című filmben volt látható - vallott a sofőr.


Golcsa szerint Hunvald egyszer azt mondta neki, Gállal leosztották egymás között az önkormányzati bérlakásokat. A sofőr azt állítja: a volt polgármester ismerőseinek, szeretőinek adott ilyen bérlakásokat, hanem egyetlen szeretkezésért is lehetett nála lakáshoz jutni. Hunvald egy Népszínház utcai lakást használt találkahelyként, és sofőrjét - annak vallomása alapján - megkérte arra is, hogy vásároljon neki Viagrát.


Forrás: Magyar Nemzet/HÍR PORT24

2010-11-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite