2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
ItthonSoha nem látott csúcson a Fidesz és Orbán Viktor népszerűsége

Soha nem látott csúcson a Fidesz és Orbán Viktor népszerűsége


Orbán Viktor 04.12Az országgyűlési választás óta tíz százalékkal nőtt a Fidesz-KDNP támogatottsága, az ellenzéki pártok közül pedig csak az LMP nem veszített szimpatizánsokat a Századvég Alapítvány adatai alapján. Az intézet kutatása szerint Orbán Viktor megítélése kedvezőbb, mint korábban bármikor.

A Századvég felmérése szerint jelenleg a biztos szavazók 63 százaléka voksolna az áprilisi 11-i választáson 53 százalékot elérő pártszövetségre. Az MTI-hez pénteken eljuttatott elemzés rámutat, hogy ez egyrészt a választások után gyakran tapasztalható győzteshez húzással magyarázható, másrészt jelzi, hogy a leendő kormánypártok tervei egybeesnek a választók széles körének elvárásaival.

Az MSZP támogatottsága 16, a Jobbiké 11, az LMP-é 8 százalék a biztos szavazók körében, vagyis az ellenzéki pártok közül egyedül a Lehet Más a Politika tudta stabilizálni szavazótáborát, a Jobbik és a szocialista párt támogatókat vesztett.
Az összes megkérdezett 45 százaléka szavazna a Fidesz-KDNP-re, amíg az MSZP 13, a Jobbik 8, az LMP 7 százalékon áll a Századvég felmérése szerint.

Az intézet kutatása alapján Orbán Viktor második miniszterelnöki ciklusának kezdetén népszerűbb, mint korábban bármikor. A megkérdezettek 63 százalékának kedvező a véleménye a leendő kormányfőről, míg Mesterházy Attiláról 20, Vona Gáborról 18 százalék nyilatkozott így.
A válaszadók több mint négyötöde (83 százaléka) szerint Orbán Viktor készen áll az ország vezetésére, 77 százalék okosnak, 81 százalék erős vezetőnek tartja, a megkérdezettek mintegy kétharmada szerint "törődik az emberekkel". 22 százalék azonban bosszúállónak, 17 százalék diktátornak gondolja.

A Századvég közvélemény-kutatása május 10. és 23. között, ezer fő megkérdezésével készült.

A Fidesz támogatottságának növekedését mutatta a Medián legújabb, a HVG számára készült, szerdán nyilvánosságra hozott felmérése is. Eszerint minden második válaszadó - és a biztos szavazók 68 százaléka - a leendő kormánypártra szavazna.


Forrás: MTI

2010-05-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite