2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
NagyvilágSokba kerülnek a szexuális visszaélések az amerikai cserkészeknek

Sokba kerülnek a szexuális visszaélések az amerikai cserkészeknek


erőszakAz esküdtszék szerint a cserkészszövetség gondatlanul járt el akkor, amikor engedte, hogy Timur Dykes parancsnokhelyettes gyerekekkel foglalkozzon. Dykes 1983-ban bevallotta feletteseinek, hogy molesztált 17 fiút.


Egy oregoni esküdtszék 18,5 millió dollár kártérítés megfizetésére utasította pénteken az amerikai cserkészszövetséget, mert egy volt cserkészparancsnok-helyettes több évtizeddel ezelőtt szexuális visszaélést követett el egy fiú ellen. Valószínűleg ez a legnagyobb kártérítési összeg, amelyre a szervezetet valaha ítélték.


Az alperes, bizonyos Kerry Lewis ügyvédjei eredetileg 25 millió dollár megfizetését kérték.
Az esküdtszék szerint a cserkészszövetség gondatlanul járt el akkor, amikor engedte, hogy Timur Dykes parancsnokhelyettes gyerekekkel foglalkozzon. Dykes 1983-ban bevallotta feletteseinek, hogy molesztált 17 fiút.


A per alapjául szolgáló kereseten kívül még másik ötöt nyújtottak be a cserkészszövetség ellen ugyanezen a bíróságon, hasonló vádakkal. A többi keresetből is per lehet, ha nem születik megállapodás azon kívül.


A cserkészszövetség vezetői közleményt adtak ki az ítéletre reagálva, és ebben hangsúlyozzák, hogy a szervezet szigorú rendszerben ellenőrzi a parancsnokokat.
A kártérítés összege meglepte Patrick Boyle-t, a Youth Today című ifjúsági lap szerkesztőjét, annak a könyvnek az íróját, amely a cserkészeten belül nemi visszaélésekről szól. Mint mondta, az összeg többszöröse bármely korábbi kártérítésnek.

 

 

2010-04-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite