2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonSokkoló: Egy vakot is megvertek a rendőrök?

Sokkoló: Egy vakot is megvertek a rendőrök?


Bár fehér botja miatt nyilvánvaló volt, hogy vak, a maszkos, azonosítószám nélküli rendőrök mégis kiterelték az utcára V. P.-t, és közvetlen közelről tíz gumilövedéket lőttek a hátába és a nyakába 2006. október 23-án a budapesti Blaha sörözőnél. Kilenc lövedék a hátába, egy pedig a nyakába fúródott.


Az eddig nem ismert, sokkoló bűncselekményről a jeles szívsebész, Papp Lajos nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, aki az áldozat szívbeteg édesapjától szerzett tudomást a történtekről.
A professzor rámutatott: a vak fiatalember élete mindössze egy-másfél centiméteren múlott: ugyanis a nyaki ütőerétől ennyire állt meg a tizedik gumilövedék.

 

VP


A sérülésekből arra lehet következtetni, hogy V. P.-re közvetlen közelről legalább kétszer rálőttek - mutatott rá Papp Lajos, aki szerint ez volt a 2006. őszi rendőrterror leggyalázatosabb mozzanata.


V. P. hároméves korában elveszítette a látását. Iskolai és egyetemi tanulmányait úgy végezte el, hogy szülei olvasták fel neki a tananyagot. Az ELTE-n PhD fokozat megszerzésért vizsgázott. Háromkötetes homeopátiás könyvet fordított németről magyarra.


V.P. vallomása:
2006. október 23-án egy másik rendezvényről jövet kb. 20 óra 30 perc környékén érhettünk a Blaha Lujza térre, ahol már jelentős számú tüntető gyűlt össze. A könnygázgránátokat ekkor már folyamatosan lőtték az emberek közé, amiért a tömeg folyamatos mozgásban volt. Mi egy darabig a hátsó sorokból követtük az eseményeket. Kb. 10 óra környékén elhagytuk a teret és bementünk a Nagykörúton található Blaha sörözőbe, hogy ott elfogyasszunk egy kávét. Épp az asztalnál ültünk, mikor a többiek azt kiáltozták, hogy jönnek a rohamrendőrök. Felálltunk, hogy távozzunk, de erre már nem kerülhetett sor. Az ajtó mellett tartózkodtunk, mikor azt berúgták és számos rohamrendőr rontott a helyiségbe. Én a fehérbotomat a kezemben tartottam, ennek ellenére tomfával ill. gumibottal több ütést kaptam a hátamra, miközben a rendőrök ordítozva taszigáltak ki minket az ajtón, ahol már vártak bennünket. Az ismerősömmel futásnak eredtünk, mire a rendőrök üldözőbe vettek és néhány lépés megtétele után k b. 8-10 lövést adtak le a hátamra és a nyakamra. A lövések olyan közelről jöttek, hogy éreztem a torkolatból kicsapó hő hatását. Mivel a nyakamat ért lövedék elég mélyen belém fúródván erősen véreztem, a helyszínt haladéktalanul elhagyva felkerestem a Péterfy Sándor utcai kórház ügyeletét, hogy ott megfelelő ellátásban részesüljek. Az általam elmondottakat igazolandó a vonatkozó bizonyítékokat, mint orvosi papírok, fényképek, rendőrségi idézés másolatait csatoltuk, a gumilövedékek által kilyuggatott ruhadarabokat pedig fenti bizonyítékok részeként megőriztük.

 

 

Forrás: Magyar Nemzet/Szent Korona Rádió/HÍR PORT24

2010-12-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite