2019. június 18., kedd - Levente
Keresés a tartalomban
NagyvilágSokkolta Libanont egy gyanúsított meglincselése

Sokkolta Libanont egy gyanúsított meglincselése


LibanonBírálatok hullámát váltotta ki Libanonban egy gyilkosság gyanúsítottjának különösen erőszakos meglincselése. Az államfő pénteken elítélte a vandál tettet, amely szerinte beszennyezte Libanon arculatát.


Egy 38 éves egyiptomi férfi, Mohammad Moszlem volt az áldozat. A rendőrség szerint a bizonyítékok alapján egyértelműen ő gyilkolt meg egy idős házaspárt és két unokáját a Bejrúttól 25 kilométerre délkeletre fekvő Ketermaja településen szerdán. Moszlem azért késelte meg az egész családot, mert feldühödött azon, hogy az idős férfi elutasította kérését.


Előzőleg ugyanis az egyiptomi férfi Ketermajában megerőszakolt egy 13 éves kislányt, de a libanoni törvények értelmében megszüntetik az eljárást az elkövető ellen, ha feleségül veszi az áldozatát. Moszlem ezt akarta elérni, s megkérte a 75 éves Juszef Abu Merhit, hogy járjon közbe érdekében a kislány családjánál. Az idős férfi azonban nemet mondott.


A rendőrök csütörtökön elfogták és a helyszínre szállították Moszlemet, hogy rekonstruálják az esetet. A helybeliek azonban kirángatták a rendőrségi autóból, ütötték, verték, késekkel halálra szurkálták, majd felakasztották a vérző holttestet egy villanypóznára. Közel félóráig állt közszemlén a holttest, miközben a bámészkodók hada mobiltelefonokkal fotókat készített.


"A barbárság ideje" - ezzel a szalagcímmel jelent meg a francia nyelvű L'Orient-Le Jour című napilap. Az al-Ahbár című újság szerint ilyen példátlan és barbár cselekedetet csak olyan országokban lehet elkövetni, ahol a dzsungel törvényei uralkodnak. Az, hogy valóban Moszlem volt a gyilkos, csak pénteken bizonyosodott be, ugyanis a DNS-tesztek eredménye ekkorra lett meg.


Ibrahím Nazzsár igazságügyi miniszter közölte, hogy már legalább tíz embert azonosítottak azok közül, akik részt vettek "ebben a szörnyű bűncselekményben". Egyúttal fegyelmi eljárást indítottak a gyanúsítottat kísérő rendőrök ellen, mert "rosszul mérték fel a helyzetet".

2010-04-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite