2019. április 20., szombat - Konrád, Tivadar
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSoltész: a szociális intézmények dolgozóit a legnagyobb elismerés illeti

Soltész: a szociális intézmények dolgozóit a legnagyobb elismerés illeti


A szociális intézményekben dolgozókat a legnagyobb elismerés illeti munkájukért - mondta Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken Balassagyarmaton, a szociális munka napja alkalmából rendezett ünnepségen.

Soltész Miklós001


"Nehéz elmondani a társadalom többségének, hogy mivel jár ez a munka, micsoda terhet jelent lelkileg és fizikailag is a dolgozóknak. Viszont hatékonyan tevékenykednek, csendben és szerényen, anyagi és társadalmi megbecsülés nélkül is, amiért a legnagyobb elismerés illeti őket" - fogalmazott Soltész Miklós személyes élményeire utalva.


Az államtitkár a Salkaházi Sára-díj átadása előtt, a névadó életútját ismertetve elmondta, hogy Salkaházi Sára 30 évesen lépett be a Szociális Nővérek szerzetesrendbe. Elhatározta, hogy segíteni fog rászoruló embertársain, 14 évvel később azonban, a második világháború alatt mártírhalált halt, miközben másokat akart megmenteni. Ennek elismeréseként 2006-ban a római katolikus egyház boldoggá avatta - tette hozzá.


Becsó Zsolt, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy az elmúlt két évtizedben a megye 4,6 milliárd forintot költött kilenc szociális intézményére, amelyekben 680 dolgozó ezen idő alatt több mint 17 ezer rászorulónak segített. Hozzátette: a megyei intézményrendszer állami kezelésbe vétele reményei szerint nem csökkenteni majd a szociális ellátás színvonalát.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-11-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite