2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSoltész Miklós: Salgótarjánnak vissza kell kapnia régi rangját

Soltész Miklós: Salgótarjánnak vissza kell kapnia régi rangját


Az elmúlt években a kormány sokat dolgozott azért, hogy Salgótarján visszakaphassa az elmúlt évszázadban kivívott rangját - mondta az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön a városban.

Soltész Miklós001

Soltész Miklós a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjével, Simon Tiborral tartott sajtótájékoztatón szólt arról, hogy a kormány a konszolidáció keretében kétmilliárd forint adósságtól szabadította meg Salgótarjánt, és csaknem hárommilliárd forintos befektetés érkezett a nógrádi megyeszékhelyre.

Az idősotthonokban és a római katolikus plébánián tett látogatás után az államtitkár úgy fogalmazott: látva Simon Tibor affinitását az idősek és az egyház iránt, jó döntés lesz, ha őt választják meg Salgótarjánban.

Hozzátette: ahogy a kormány eddig is megtett mindent azokért a településekért, amelyek hátrányba kerültek az elmúlt évtizedek miatt, a jövőben is megadják a segítséget.

Soltész Miklós a sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy az időközi választás kampánya azért zajlik, mert meghalt Dóra Ottó, Salgótarján polgármestere. Emiatt utólag is sok erőt kívánt a családnak és a városnak is, és kiemelte: természetes, hogy figyelembe veszik ezt a kampány stílusában, és ezt kérte valamennyi jelölttől.

Simon Tibor polgármesterjelölt három témát emelt ki programjából. Elmondta, a határ menti, Szlovákiával szomszédos Salgótarján életében nem csak azért fontosak a hagyományos nemzetiségi rendezvények, mert összetartják az adott nemzetiséget, hanem azért is, mert az összefogást segíthetik elő. Célja ennek megőrzése és tovább erősítése.

Ismertette: a városvezetésnek a jövőben kiemelt szerepet szán a helyi polgárokkal való konzultációban úgy, hogy véleményük nélkül ne hozzanak döntéseket fontos kérdésekben. Ebben a munkában a civil szférával kell együttműködni, ami megalapozza a helyi társadalmi békét - mondta.

Az egyházak feladatát a nevelésben és a közösségformálásban is rendkívül jelentősnek nevezte Simon Tibor. Közölte, keretmegállapodást kötne a történelmi egyházakkal, hogy az önkormányzattal közösen dolgozzanak a városban élőkért.

Salgótarjánban február 28-án tartanak időközi polgármester-választást a szocialista Dóra Ottó tavaly november 27-én bekövetkezett halála miatt.

 

Forrás: MTI/NOGRAD242016-01-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite