2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
ItthonSoron kívül foglalkozik Biszkuval az Alkotmánybíróság

Soron kívül foglalkozik Biszkuval az Alkotmánybíróság


Biszku BélaA Központi Kerületi Bíróság a Biszku ellen indult büntetőügyben az Alkotmánybírósághoz fordult, és az alkotmánybírósági határozat meghozataláig felfüggesztette az eljárást.


Az Alkotmánybíróság soron kívül vizsgálja a Biszku Béla ellen a nemzeti szocialista és kommunista rendszer bűneinek nyilvános tagadása miatt indult büntetőper bírájától érkező indítványt. A Fővárosi Bíróság sajtóosztálya csütörtökön közölte, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság a Biszku ellen indult büntetőügyben az Alkotmánybírósághoz fordult, és az alkotmánybírósági határozat meghozataláig felfüggesztette az eljárást. A törvény szerint erre akkor van lehetősége az eljáró bíróságnak, ha az ügy elbírálása során olyan jogszabályt kell alkalmaznia, amelyet alkotmányellenesnek vél.


Gulyás Gergely fideszes politikus csütörtökön a Lánchíd Rádió műsorában a Biszku-üggyel kapcsolatban azt mondta: jogos is lehet a bíróság véleménye, mert évek óta vita folyik arról, hogy hol vannak a szólásszabadság határai. Saját véleménye viszont: Biszku Bélát nem azért kellene felelősségre vonni, mert azt állítja, hogy '56 nem volt forradalom, hanem azért, mert az 1956 utáni felelősségre vonásoknak és tömeggyilkosságoknak az egyik részese és vezetője volt.


Biszku Béla egykori magas beosztású MSZMP-politikus, belügyminiszter ellen január végén emelt vádat az I. és XII. kerületi ügyészség a "nemzeti szocialista és kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása" miatt.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-02-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite