2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
ItthonStabil állapotban van Hende Csaba

Stabil állapotban van Hende Csaba


Stabil állapotban van Hende Csaba honvédelmi miniszter, aki csütörtök délután szenvedett autóbaleset Nógrád megyében - mondta Szabó István mérnök dandártábornok, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka csütörtök este a kórházban tartott sajtótájékoztatóján.

hende_baleset3


A parancsnok azt mondta: az Országos Mentőszolgálat két mentőhelikoptere csütörtök délután 6 óra körül két sérültet szállított be a kórházba. Az egyikük Hende Csaba honvédelmi miniszter volt, akinek az elsődleges vizsgálatok alapján kificamodott a jobb válla, s egy törést is találtak a vállában. További vizsgálatok miatt felveszik a kórházba. A törés további kezeléséről pénteken döntenek.


A budapesti Honvédkórházba szállított másik sérült a másik autó sofőrje. A fiatal férfit zárt hasi sérüléssel vették fel a kórházba. Ő is stabil állapotban van, egyelőre őt is vizsgálják - mondta a parancsnok. Szabó István a baleset körülményeiről annyit mondott: a miniszter autójában Hende Csabán kívül tanácsadója és a gépkocsi vezetője ült. Ők könnyebb sérüléseket szenvedtek, kórházi ellátásra nem volt szükségük.


Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata korábban azt közölte, hogy a két személyautó Szécsény és Hollókő között ütközött össze délután 5 óra körül, a balesetet az első információk szerint nem a minisztert szállító autó okozta. A balesetben öten megsérültek.


Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr-igazgatója csütörtök este az MTI-vel annyit közölt: a Nógrád megyei baleset helyszínére mentőkocsik és két mentőhelikopter is érkezett. A helyszíni ellátás után három férfit vittek kórházba súlyos sérülésekkel. Két sérültet mentőhelikopterekkel Budapestre, a harmadik sérültet pedig mentőautóval Balassagyarmatra vitték.

 


Forrás: MTI/HÍR PORT24
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

 

2013-09-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite