2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedStabilan tartja magát a forint

Stabilan tartja magát a forint


Pénz4Hétfőn stabilan 280 forint közvetlen környezetében mozgott a forint: délelőtt fél tízkor az eurót 280,45 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a péntek délutáni 280,55 forint után.

Péntekre virradóra az árfolyam 281,10 közvetlen közelében mozgott a nemzetközi kereskedelemben.

A dollárt hétfőn délelőtt 230,32 forinton jegyezték 1,2183 dolláros euró árfolyam mellett. Péntek délután a dollárt 231,85 forinton, az eurót 1,2111 dolláron jegyezték.

A svájci frank jegyzése 201,72 forint 201,82 forint után, 100 japán jent 250,69 forinton jegyeztek 253,12 forint után.

Az elmúlt héten főként ázsiai makrogazdasági adatoktól kapott erőteljes támogatást a befektetői kockázatvállalási hajlandóság a nemzetközi piacokon. Leginkább a májusi kínai export növekedési adat cáfolt rá arra az aggodalomra, hogy az euróövezeti pénzügyi krízis kezelésére tett intézkedések áttételesen a világgazdasági fellendülés ütemére is fékező hatást gyakorolhatnak.

Kína exportja májusban 48,3 százalékkal nőtt éves, és 18 százalékkal havi összevetésben. Január-májusban az export 33 százalékkal növekedett. Kína legnagyobb exportpiaca az Európai Unió.

Hétfőn az enyhülő kockázatkerülést tükröző eredményekkel kezdődött a kereskedés a nemzetközi piacokon. Az ázsiai tőzsdék erősödtek, követve a Wall Street pénteki példáját, majd az európai tőzsdék is erősödéssel nyitottak.


A héten negatív meglepetéssel szolgáló makrogazdasági adatok híján az elért árfolyamszintek konszolidálódására lehet számítani. A piacok számára tájékozódási pontként szolgáló fontosabb makrogazdasági adatok lehetnek hétfőn az euróövezet áprilisi ipari termelése, kedden a brit fogyasztói árindex, a német ZEW üzleti hangulat index, szerdán a svájci ZEW üzleti hangulat index, az euróövezeti májusi fogyasztói árindex, az amerikai májusi lakásépítések száma és májusi ipari termelés, csütörtökön a svájci jegybank kamatdöntése, az amerikai heti munkanélküliségi segélykérelmek és a májusi fogyasztói árindex.

Hétfőn viszonylag alacsony forgalomra, a nemzetközi piaci hangulat alakulását követő nyugodt árfolyam mozgásra lehet számítani a térségbeli devizák körében. A forint árfolyamát befolyásolhatják a gazdasági akcióterv további részletei, de szélsőséges árfolyam ingadozásra nem számítanak a piacon. Az árfolyam 280 forintos euró jegyzés egy-két forintos környezetében mozoghat.

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2010-06-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite