2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedStartra kész a Webbank

Startra kész a Webbank


A cégbíróságon bejegyezték januárban Webbank Tőketársaság Zrt.-t, jelenleg a pénzintézet részvénykibocsátásának jogi előkészítése folyik - közölte szerdán az MTI-vel Doubravszky György, a bank mögött álló Hiteltársulás szervezője, aki december végén adta át a civil-állami fapados bank, a Webbank alapításáról szóló szakmai előterjesztését Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek.

pénz001


A szervező közleménye szerint a banki tapasztalattal rendelkező szakemberek által készített előterjesztés választ ad a bank megalapításával kapcsolatban felmerülő összes kérdésre. A Hiteltársulás most két dologban várja a kormány támogatását: döntést arról, hogy az induláshoz az állam folyósítja a mintegy 1,5 milliárd forint tőkerészt, illetve a kezdeményezést kiemelt állami projektként kezeli, s aktívan szerepet vállal a bank gyorsított eljárásban törénő létrehozásában.


Doubravszky György szerint a civil oldal - magánszemélyek, vállalkozások - hozzávetőleg egy hónap alatt képesek előteremteni az induló tőke másik felét, a mintegy 1,5 milliárd forintot. Doubravszky György a közleményben hangsúlyozta: "mi eddig mindenben álltuk a szavunkat, minden vállalásunkat határidőn belül teljesítettünk, a Webbank startra kész, most a kormányon a sor".


A www.webbank.hu előregisztrációs oldal adatai szerint 3.000 magánszemély közel 15 milliárd forint megtakarítást tartana induláskor az állami-civil fapados bankban. Ezt kiegészítené 1.700 vállalkozás összesen évi 58 milliárd éves forgalommal és átlagosan összesen 7 milliárd forint folyószámla egyenleggel. A Hiteltársulás civil szerveződés tavaly októberében indult azzal a céllal, hogy összegyűjtse a devizahitelesek igényeit és kedvező hitelt szerezzen a közösség tagjainak. Ennek egyik lehetőségeként merült fel egy fapados bank, a Webbank ötlete.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite