2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
BulvárStohl-per: börtönbe kerül vagy megússza?

Stohl-per: börtönbe kerül vagy megússza?


Ma hirdetnek ítéletet a Stohl-perben. Egy bulvárlapnak nyilatkozó ügyvéd szerint nem használna a színésznek a letöltendő börtönbüntetés, sokkal inkább a nevelő célzatú büntetésben hisz. Egy pszichológus szerint azonban a visszaesőknél a börtön használ leginkább.

Sthol András02


Ma várhatóan ítéletet hirdet első fokon a súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolt Stohl András ügyében a Buda Környéki Bíróság.
A vádirat szerint a színész 2010. május 8-án hajnalban Fót felé haladva körülbelül 120 kilométeres sebességgel a záróvonalat átlépve áttért a menetirány szerinti baloldali forgalmi sávba, ahol két, szemből szabályosan közlekedő gépkocsival is ütközött.
A baleset következtében a két gépkocsi utasai közül egy súlyosan, három pedig könnyen megsérült.


A Bors nemrég arról számolt be, hogy Stohl András ügyvédet váltott: a korábban a védelmét ellátó dr. Somos Zoltánt lecserélte dr. Péchy Kristófra, aki a többi közt Császár Elődöt védte.
A Blikknek nyilatkozó Kamarás Péter ügyvéd szerint semmiképp nem használna Stohl Andrásnak, ha letöltendő börtönbüntetést kapna a mai tárgyaláson.


Úgy gondolom, a leülés soha nem használ, hanem inkább egy egyéni, nevelő célzatú büntetés, mert az jobban beépül az emberbe. A börtön megnyomorítja az ember lelkét, személyiségét. Tapasztalataim szerint többet ér egy olyan büntetés, amely figyelmezteti őt, és aminek visszatartó ereje van. Nem olyan büntetés szükségeltetik, amely földbe dönt, hanem ami visszatart - árulta el az ügyvéd.


Bíró Anita pszichológus ellenkező véleményen van: szerinte visszaesőknél a börtön használ a legjobban, azoknak, akik először hibáznak, elég a figyelmeztetés. A nevükben is benne van a visszaesőknek, hogy visszaesnek, vagyis nem használ nekik a könnyebb büntetés, hiszen ugyanúgy hibáznak még egyszer, és még egyszer. A végtelenségig nem lehet csinálni, hogy csak kisebb, könnyedebb büntetést kapnak, mert nem veszik komolyan - mondta a szakember.

 

Forrás: Blikk/Bors/HÍR PORT24

2011-03-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite