2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
BulvárStohl megússza!

Stohl megússza!

Elképesztő eredményt hozott Stohl András áldozata, Kaincz Pál hétfői igazságügyi orvos szakértői vizsgálata: nem szenvedett maradandó sérülést a tavaly májusi balesetben!

stol

Pali bácsi egy Stohl András büntetését eldöntő vizsgálaton vett részt, a Honvédkórházban röntgenfelvételeket készítettek róla.
Nem hivatalos információnk szerint az idős áldozat sérülése nem maradandó, sántaságának oka nem a balesetben elszenvedett csonttörés. Mivel a tavaly május 8-i karambol óta a kórházi folyosókon gyakori pletyka és szakmai téma a sztárgázoló miatt Pali bácsi állapota, nem csoda, hogy alig 24 óra alatt kiszivárgott a mindent eldöntő eredmény.

Stohl András első fokon kiszabott 2 év négy hónapos börtönbüntetésében fontos tényező volt, hogy Pali bácsi sérüléséről a hivatalos igazságügyi orvos szakértő, Balogh István a baleset következményeként maradandó, 15 százalékos mozgásszervi képességcsökkenést állapított meg.

Ekkor vette át a színész védelmét Ruttner György, aki újabb igazságügyi szakértőt kért fel.

Szendrői Miklós professzort, az Ortopédiai Klinika igazgatóját is bevonta Molnár Miklós a vizsgálatokba, a még pontosabb eredmény érdekében.

A június 21-i tárgyalásán a szakértők már több mint két órán át vitatkoztak a bíró előtt.

A védelem kétségbe vonta, hogy objektív röntgenfelvételek nélkül -mérőszalaggal, tapintással és körzővel -  készített előző szakvélemény szerinti egycentis lábrövidülés elfogadható lehet-e akkor, amikor egy ember börtönbüntetése a tét.

- A klinikai orvosi dokumentumok és a kizárólag fizikális vizsgálati lelet alapján nem bizonyítható a balesetből fakadó végtagrövidülés ténye. Amennyiben az 5-10 milliméteres végtagrövidülést a combcsontok nyílirányú összehasonlító - eddig hiányzó - röntgenfelvétel igazolná, abban az esetben sem lenne megállapítható a traumás eredet.

Valamint a tavalyi baleset után 8 hónappal elvégzett kontrollvizsgálat a sértett bal csípőízületi funkcióját teljesnek találta - vonta kétségbe érveivel a védelem szakértője az előző véleményt.
A tanácsvezető bíró, Stubeczky Sarolta a vitát eldöntő harmadik igazságügyi szakvélemény készítését rendelte el. Úgy tudjuk: ennek eredménye szerint már 2:1 arányú lett a felállás. Ez Stohlnak azt jelentheti: megúszhatja felfüggesztett szabadságvesztéses ítélettel az ittasan elkövetett balesetet.


Forrás: Blikk/ HÍR PORT 24

 

2011-08-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite