2019. június 27., csütörtök - László
Keresés a tartalomban
NagyvilágStrauss-Kahn ártatlannak vallotta magát

Strauss-Kahn ártatlannak vallotta magát


Ártatlannak vallotta magát hétfőn a New York-i bíróságon Dominique Strauss-Kahn, az IMF volt vezérigazgatója az ellene felhozott szexuális bűncselekmény, nemi erőszak kísérlete és törvénytelen fogva tartás vádjában.

Dominique Strauss-Kahn001


"Nem vagyok bűnös" - jelentette ki Strauss-Kahn, akit 25 évi szabadságvesztésre is számíthat, ha a bíróság mégis bűnösnek találná. A politikus-közgazdásznak legközelebb július 18-án kell majd megjelennie a törvényszék előtt. Strauss-Kahnnak a rendőrségen tett vallomását Joan Illuzzi-Obron ügyész szerint hamarosan nyilvánosságra fogják hozni.


A volt IMF-vezért szexuális bűncselekménnyel vádoló szobalány egyik ügyvédje, Kenneth Thompson kijelentette, hogy ügyfele nem áll el a vádtól és nem egyezik bele a peren kívüli anyagi kompenzációban.


"Dominique Strauss-Kahn összes hatalma, pénze és befolyása sem képes megakadályozni azt, hogy kiderüljön, mi történt a szállodai szobában" - jelentette ki Thompson a New York Post bulvárlapnak nyilatkozva. Az ügyvéd szerint a szobalány tanúskodni fog és "a világ elé tárja, hogy mi történt vele". A 32 éves szobalány szerint Strauss-Kahn május 14-én a New York-i Sofitel szállodában kényszerítette orális szexre és kísérletet tett megerőszakolására. A bíróság épülete előtt több tucat női szállodai alkalmazott tüntetett Strauss-Kahn ellen, aki a felesége, Anne Sinclair társaságában jelent meg a tárgyaláson.

 

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-06-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite