2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
NagyvilágSúlyos vonatszerencsétlenség Németországban: tíz ember meghalt!

Súlyos vonatszerencsétlenség Németországban: tíz ember meghalt!


nemetvonatÖsszeütközött két vonat szombat éjjel Németországban. A balesetben legalább tíz ember életét vesztette, húszan pedig súlyosan megsérültek - közölte a rendőrség.


Németország keleti részén, a Szász-Anhalt tartományban fekvő Oschersleben közelében ütközött össze egy elővárosi vonat és egy tehervonat. Az ütközés következtében mindkét vonat kisiklott. A HarzElbeExpress német vasúttársaság szerencsétlenül járt elővárosi vonata Magdeburgból Halberstadtba közlekedett. Azt egyelőre továbbra sem tudni, hogy mi okozta a balesetet. Több mint 150 tűzoltót, mentőst és rendőrt vezényeltek ki a helyszínre. A vasúti pálya, ahol a baleset történt egy pár sínből áll, és a két szerelvény nagy sebességgel ütközött.


Az elővárosi vonaton, amelynek maximális kapacitása mintegy száz ember, ötvenen utaztak. A balesetben tíz ember életét vesztette, negyven sérültet pedig a közeli kórházba szállítottak be. Az utóbbi években több súlyos vasúti baleset történt Németországban. Az 1945 utáni időszak legnagyobb vasúti katasztrófája 1998. június 3-án történt, amikor kisiklott egy München és Hamburg között közlekedő Intercity. Az észak-németországi Eshede városnál a vonat harmadik kocsija kisiklott egy váltón, majd a második váltó után keresztbe állt a pályán, és nekicsapódott egy közúti betonhídnak. A tragédia 101 ember életét követelte, 88-an pedig megsérültek.


2006-ban egy egy mágnesvasúti szerelvényt ért baleset az észak-németországi Lathen közelében. Egy Transrapid szerelvény 170 kilométeres óránkénti sebességgel belerohant az emslandi kísérleti pályán várakozó műhelykocsiba. A halottak száma 23 volt, a sérülteké tíz. Ezt megelőzően, 2003-ban hat ember vesztette életét, 25 pedig megsérült, amikor Schrozberg közelében összeütközött két elővárosi vonat.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-01-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite