2019. július 24., szerda - Kinga, Kincső
Keresés a tartalomban
ItthonSúlyos depresszióban szenvedett Daróczi Dávid

Súlyos depresszióban szenvedett Daróczi Dávid


Daróczi DávidA volt kormányszóvivő pénteken éjjel vetett véget életének, tegnap este a Parlament előtt gyertyagyújtással emlékeztek rá. A volt kormányszóvivőnek orvosilag diagnosztizált lelki betegsége volt - tudta meg a nol.hu Daróczi Dávid baráti köréből. A pénteken éjszaka öngyilkosságot elkövető 37 éves Daróczi betegsége miatt kezelés alatt is állt.


A TV2 honlapján azt írja: Daró (sokan így hívták) egy csütörtöki rádióinterjút lemondott, mivel betegen feküdt otthon. A nol.hu úgy tudja, Daróczi Dávid Batiz András volt kormányszóvivő Andrássy úti lakásában vetett véget életének. Egyes információk szerint Daróra egy Tamás nevű barátja talált rá a konyhában, ahol a gázcsőre akasztotta fel magát egy több nadrágszíjból összefűzött kötélre.
Liptai Claudia a facebookon írt néhány sort kedveséről. „Nem vagyok hajlandó múlt időben beszélni róla... örökké szeretni foglak!" - állt a bejegyzések közt.

Daróczi


A volt kormányszóvivő "szerelme, családja és barátai" szombat este nyolc órára egy szál gyertyával várták a Parlament előtti rakparton azokat, akik ily módon is szerettek volna emlékezni Daróczi Dávidra.
Ott volt Liptai Claudia mellett a Daróczi család több tagja, volt kollégáinak nagy része, és több politikus is, köztük Molnár Csaba, Lamperth Mónika, Ficsor Ádám, Gurmai Zita. Ugyancsak megjelent Batiz András, illetve Szollár Domokos jelenlegi kormányszóvivő, valamint több intézmény szóvivője is.


Barbie és Ken
Liptai Claudia és Daróczi Dávid a legnagyobb közösségi portálon szinte naponta frissítették oldalaikat, ismerőseik olvashatták szerelmes évődéseiket. Pénteken kora reggel Claudia a népszerű babára, Barbie-ra, Daróczi pedig képzeletbeli párjára, Kenre változtatta a nevét. A romantikus férfi az egykori világslágert, az Aqua Barbie Girl című számát is mellékelte kedvesének. Barbie és Ken kapcsolatban van egymással, írták, az ismerősök pedig gratuláltak. Aztán valami megváltozott: Daróczi 12.20-kor jelentkezett be újra, mint kiderült, utoljára, s bejegyzéséhez az alábbi hozzászólást írta: „De már nem. Kijózanodtak."


A rakparton, és a Parlament északi kapujánál, a rakparthoz vezető lépcsőnél mintegy ezer ember vett részt a csendes, néma megemlékezésen, amelyen sokan gyertyákat, mécseseket gyújtottak a Duna-parton.

A TV2 szóvivője arról tájékoztatta az Indexet: Liptai Claudia és Daróczi nem szakítottak, nem ez állhat az öngyilkosság hátterében. (Daróczi Dávid kormányszóvivői posztjáról történt távozása óta Liptai Claudiával folytatott viszonyával, illetve a W. Wolf and Partners és a Provident gyorshitelező cégnek nyújtott szolgáltatásai miatt szerepelt a legtöbbet a nyilvánosság előtt.)

 

2010-04-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite