2020. május 27., szerda - Hella
Keresés a tartalomban
NagyvilágSwoboda: Orbán hibája a büntetés

Swoboda: Orbán hibája a büntetés


Általában nem támogatjuk a kemény pénzügyi büntetéseket, de Orbán kiprovokálta a helyzetet - véli Hannes Swoboda, aki szerint a magyar kormánynak teljesítenie kell az EU-ban vállalt kötelezettségeit. A politikus úgy látja, hogy a Fideszt magába foglaló néppárti frakciónak ideje "kinyitnia a szemét".

Hannes Swoboda


A magyar kormánynak a szükséges intézkedések meghozatalával teljesítenie kell európai kötelezettségeit - hangsúlyozta csütörtökön az Európai Parlament (EP) szocialista frakcióvezetője. Hannes Swoboda annak nyomán nyilatkozott, hogy az Európai Bizottság az előző napon javaslatot tett a Magyarországnak szánt kohéziós források részleges felfüggesztésére, a túlzottdeficit-eljárás keretében. Az osztrák politikus szerint az EP-beli szocialisták "mindig is kételkedtek" abban, hogy helyes pénzügyi szankciókat alkalmazni kormányokkal szemben gazdasági problémákkal kapcsolatban, hiszen az csak tovább ront a helyzeten.


"Ám az egész Orbán (Viktor) hibája. Azzal, hogy elutasította a törékeny gazdasági és pénzügyi helyzet kezelését, az Orbán-kormány nem csupán provokálta az EU-t és a nemzetközi intézményeket, de most saját népét is bünteti" - állította az osztrák szocialista EP-képviselő. Szerinte a magyar kormány és a Fidesz vezetői naponta intéznek támadásokat EP-tagok ellen, ami "botrányos és elfogadhatatlan" - tette hozzá. Leszögezte, szocialista EP-képviselők nem ártanak a magyar kormány európai imázsának.


"Mikor nyílik fel az Európai Néppárt szeme, és mikor látja meg a magyarországi realitásokat?" - tette fel a kérdést nyilatkozatában Hannes Swoboda. Mint megjegyezte, szerinte a néppártiaknak szolidaritást kellene mutatniuk EP-beli kollégáikkal "az európai értékek és törvények megsértése láttán", "az igaztalan politikai támadásokkal szemben". A szocialista EP-frakcióvezető arra szólította fel Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, hogy "a magyar nép érdekében változtasson magatartásán".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-02-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite