2020. május 26., kedd - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonSzabadlábon a West-Balkán-ügy hatodik gyanúsítottja

Szabadlábon a West-Balkán-ügy hatodik gyanúsítottja


diszkotragedia04Szabadlábon védekezhet a szombat éjszakai budapesti diszkótragédia hatodik gyanúsítottja is, miután a kerületi ügyészség nem indítványozta az előzetes letartóztatásba helyezését - tudta meg a Fővárosi Főügyészség szóvivőjétől pénteken az MTI.

Skoda Gabriella azt mondta: nem állnak fenn a kényszerintézkedés feltételei, ezért nem kezdeményezték a letartóztatást.
Kedden, illetve szerdán a másik öt gyanúsított is szabadlábra került. Esetükben még a rendőrséggel egyezően az ügyészség is kérte az előzetes letartóztatás elrendelését, mert szerintük szabadlábon hagyásuk esetén feltételezhető, hogy meghiúsítanák, megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a bizonyítást.


A Pesti Központi Kerületi Bíróság azonban úgy vélte, még az alapos gyanú feltételei is hiányoznak, így szabadlábra helyezte a gyanúsítottakat.
A hatodik gyanúsítottat kedden vették őrizetbe, a rendőrség korábbi közlése szerint a tragédiával végződő rendezvény szervezésében működött közre. A Cs. J. monogrammal jelölt férfit több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, valamint magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt állították elő, majd vették őrizetbe. A BRFK az ő esetében is kezdeményezte az előzetes letartóztatást.

Szombat éjszaka a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen a diszkóból kiáramló tömegben három lány vesztette életét. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány közlése szerint fulladás okozta. A terézvárosi jegyző szerdán 90 napra bezáratta a szórakozóhelyet.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-01-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite