2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
ItthonSzabadlábon védekeznek az előállított osztrákok

Szabadlábon védekeznek az előállított osztrákok


bilincsMegerősítette a rendőrség vasárnap az MTI-nek, hogy két külföldit is előállítottak szombaton az esti órákban; előzőleg az osztrák hírügynökség számolt be arról, hogy az Osztrák Felsőoktatási Hallgatói Önkormányzat (ÖH) szerint két aktivistájukat előállították.


A Budapesti Rendőr-főkapitányság az esettel összefüggésben annyit közölt, hogy szombaton az esti órákban két külföldi férfit állítottak elő az V. kerületi rendőrkapitányságra garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt. A két férfi ellen a további eljárást a BRFK folytatja, szabadlábon védekezhetnek. Az osztrák hírügynökség azt közölte: az ÖH állítása szerint előállították két aktivistájukat a budapesti meleg méltóság menetén, holott ők maguk neonácik támadásának áldozatai voltak.


Az ÖH arról tájékoztatta az osztrák hírügynökséget, hogy mintegy ötven aktivistájuk vett részt szombaton a budapesti melegfelvonuláson. A felvonulás után az osztrákok az autóbuszukhoz tartottak, amikor mintegy 15 "neonáci" "rettenetesen bűzlő" spray-kkel rájuk támadt - állt az APA vasárnap éjszaka kiadott jelentéseiben.


Az ÖH közlése szerint az odaérkező rendőröknek a támadók azt állították, hogy az osztrák aktivisták támadtak rájuk. Az időközben a buszba menekült aktivistákat a rendőrök "brutálisan kirángatták" a járműből. Miután az osztrákokat szembesítették a "neonácikkal", az utóbbiak kettejüket "önkényesen" vélt támadókként azonosították. Ezután az osztrák csoport nagy része hazatért Ausztriába, míg a két "azonosított" osztrákot előállították a magyar rendőrök. A hallgatói szervezet közlése szerint az előállítottak a késő esti órákban még a rendőrségen voltak - írta az osztrák hírügynökség. Az MTI szombat este arról számolt be, hogy a melegfelvonulással kapcsolatban négy embert állítottak elő. Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője vasárnap az MTI-nek azt mondta: a négy előállított szabadlábon védekezhet. Egyiküket közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt vonták eljárás alá, egy embert rendbontással gyanúsítanak, két emberrel szemben pedig hivatalos személy elleni erőszak gyanúja merült fel.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-06-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite