2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
Választás 2010Szijjártó: az MSZP és Jobbik kétségbeesett kísérletet tett a Fidesz lejáratására

Szijjártó: az MSZP és Jobbik kétségbeesett kísérletet tett a Fidesz lejáratására


Szijártó PéterA Fidesz az adatvédelmi biztos által engedélyezett módon, a jogszabályok betartásával kezeli minden esetben az adatokat - közölte a párt szóvivője szerdán az MTI-vel. Szijjártó Péter közleményében arra reagált, hogy a YouTube internetes videomegosztóra felkerült egy olyan hangfelvétel, amelyet több portál Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának tulajdonít.


A felvételen elhangzik, hogy a 2009-es pécsi időközi választásokon szinte mind a 38 ezer Fidesz-szavazót ismerték: nemcsak a nevüket, de korukat, telefonszámukat, mobilszámukat, e-mail címüket és még azt is, milyen erős támogatói a Fidesznek.
"A mai napon az egyre nagyobb bajban lévő MSZP és Jobbik közös kétségbeesett kísérletet tett a Fidesz lejáratására. Lendvai Ildikó MSZP-elnök és a jobbikos kuruc.info internetes oldal közös akció során régi, kétségbeesett hazugságokat vett újra elő" - írta közleményében a Fidesz szóvivője, utalva arra, hogy a kuruc.info nevű internetes oldalon is olvasható volt az állítólagos Kubatov-beszéd.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: immáron sokadszor leszögezik, hogy a Fidesz az adatvédelmi biztos által engedélyezett módon, a jogszabályok betartásával kezeli minden esetben az adatokat.

Az MSZP elnöke szerint "részletes, feltáró és terhelő vallomást" tett Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója pártja illegális adatgyűjtési tevékenységéről. Lendvai Ildikó szerdai rendkívüli sajtótájékoztatóján bejelentette: rendőrségi és ügyészségi feljelentést tesznek, valamint az Országos Választási Bizottsághoz fordulnak az ügyben.

A pártelnök kifejtette: egy internetes videomegosztó portálon található felvétel szerint Kubatov Gábor a Fidesz zártkörű rendezvényén azt állította, hogy pártja olyan titkos adatbázist épített ki a pécsi időközi választáson, amelyen "komcsi" megjelöléssel a nem a Fideszre szavazó választópolgárok is szerepelnek.

2010-04-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite