2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
NagyvilágSzakadékba zuhant egy turistabusz: 37 halott

Szakadékba zuhant egy turistabusz: 37 halott


Súlyos autóbusz-baleset történt vasárnap késő este Dél-Olaszországban; hétfő hajnali jelentések szerint a szerencsétlenségben legkevesebb 37 ember vesztette életét.

olaszturistabusz

Sajtójelentések szerint egy olasz turistákat szállító busz Campania régióban Avellino város közelében egy viadukton áthaladva zuhant a 30 méteres mélységbe. A Nápolyba tartó buszon nem hivatalos információk szerint mintegy 50 utas tartózkodott, köztük számos zarándok. A halottak és a sérültek között gyerekek is vannak.

A rendőrség kora hajnalban legkevesebb 37 halottról számolt be. Az áldozatok túlnyomó többségét a szakadékos hegyoldalban összeroncsolódott, oldalára fordult buszban találták meg, néhány halottat pedig a roncsok alatt. Az olasz állami rádió azt közölte, hogy 11 embert kórházba szállítottak, közülük 2 állapota válságos. A jármű egy nehezen megközelíthető helyre zuhant, ami a mentést is megnehezítette. Az autópályát több órára lezárták.


A busz az A116-os autópályán egy viadukton haladt át, amikor a szerencsétlenség - mintegy 40 kilométerre Nápolytól - történt. Az utasok - többnyire nápolyiak - egy hétvégi kiránduláson vettek részt, és a busz hazafelé tartott. A zuhanás előtt az autóbusz nagy sebességgel több autóba rohant bele. A hírügynökségek szemtanúkra hivatkozva azt jelentették, hogy minden valószínűség szerint a fékekkel voltak problémák. A szemtanúk szerint egyértelműnek tűnt, hogy a buszvezető elvesztette uralmát a jármű felett. Rendőrségi források szerint a balesetben a sofőr is életét vesztette.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-07-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite