2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
NagyvilágSzakadék felett egyensúlyozott végig egy osztrák az Alpokban

Szakadék felett egyensúlyozott végig egy osztrák az Alpokban


Ausztria legmagasabb hegycsúcsa, a Grossglockner melletti szakadék felett kifeszített szalagon egyensúlyozott végig egy osztrák férfi - írta kedden a Kurier című osztrák napilap.

hegyA 23 éves Michael Kemeter 3770 méter magasan, a Palaviccini lavinafolyosó (kuloár) felett hajtotta végre a szédítő mutatványt a hét végén. A férfi ezzel osztrák magassági rekordot döntött a "highline"-nak (magas kötél) nevezett extrém sporton belül: ez volt az Ausztriában legmagasabban kifeszített kötél, amelyen valaha is végigsétált valaki.

Kemeter mezítláb és fedetlen felsőtesttel, a derekához erősített biztosítókötéllel lépdelt végig a meredély felett a 2,5 centiméter széles, 45 méter hosszú szalagon. A Kurier tudósítása szerint napsütéses időben indult el a szakadék egyik végéről, de a "célban" már havazás fogadta. Óránként harminc kilométeres széllel kellett megküzdenie, és a kötél nemcsak hogy ingott a szélben, de a hóesésben jegesedni is kezdett.

A férfi saját elmondása szerint már hét világrekordot is felállított, egyet biztosítókötél nélkül. A múlt hét végén a stájerországi Grüner See (Zöld-tó) felett kifeszített 160 méter hosszú kötélen lépdelt végig, és ezzel megdöntötte a víz felett egyensúlyozás világcsúcsát.
Kemeter 2009-ben ismerkedett meg ezzel a sporttal, és mára professzionális szintet ért el benne. Mint elmondta, az ő szemében a grossglockneri volt a világon az egyik legszebb helyen kifeszített "highline", és különleges élmény volt a számára, hogy elsőként járt a szakadék felett.


Forrás: MTI/ HÍR PORT 24

 

2011-08-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite