2021. december 6., hétfő - Miklós
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSzakdiplomaták látogattak Bátonyterenyére

Szakdiplomaták látogattak Bátonyterenyére


A soros Európai Uniós elnökséghez kapcsolódó rendezvények keretében június 16-án informális tereplátogatásnak adott otthont Bátonyterenye. A nógrádi kisvárosba érkező vendégek a tagállamokat képviselő, kohéziós politikáért felelős szakdiplomaták, akik hazájuk Brüsszeli képviseletén dolgoznak és a kohéziós politikát befolyásoló tanácsi jogszabályok, illetve azok módosításával kapcsolatos javaslatok megtárgyalásával foglalkoznak.

diplomaták bátonyterenyén


2011. január 1. és június 30. között Magyarország első ízben tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét. Az elnökség politikai, diplomáciai, szakmai és kommunikációs feladatokat egyaránt jelent, és az ezekben elért eredmé¬nyek mind részévé válnak az adott tagállam megítélésének. Ez a hat hónap Magyarországot, mint uniós tagállamot lát¬hatóbbá teszi az Unión belül és kívül, a hazai közvélemény¬ben pedig újra tudatosítja az Európai Uniót, annak előnyeit és lehetőségeit.


Az elnökséghez kapcsolódó rendezvények keretében június 16-án informális tereplátogatásnak adott otthont Bátonyterenye. A nógrádi kisvárosba érkező vendégek a tagállamokat képviselő, kohéziós politikáért felelős szakdiplomaták, akik hazájuk Brüsszeli képviseletén dolgoznak és a kohéziós politikát befolyásoló tanácsi jogszabályok, illetve azok módosításával kapcsolatos javaslatok megtárgyalásával foglalkoznak.


Azért választották a látogatás helyszínéül a bátonyterenyei kistérséget, hogy bemutassák a fejlesztési források jövőjének tervezésekor a versenyképesség megteremtése mellett szükséges az egyes tagállamok eltérő kiindulási helyzetére is tekintettel lenni.
A rendezvényen Nagy-Majdon József, a Kistérségi Többcélú Társulás elnöke mutatta be térséget. Előadásában hangsúlyozta, hogy bár igen nehéz helyzetben vannak a települések, mégis bizakodóak a jövőt tekintve. Kitért a helyben, uniós támogatással megvalósult, valamint folyamatban lévő projektek fontosságára, valamint beszélt az elkövetkezendő évek terveiről, melyekhez a továbbiakban is reméli az Európai Unió támogatását.


A nap folyamán Kun Zsuzsa tartott előadást a kistérségünkben is elindított Gyerekesély programról, valamint Berki Judit osztotta meg tapasztalatait a Tanoda programmal kapcsolatosan, melynek működésébe személyesen is betekintést nyerhettek a szakemberek. A helyszíni projektlátogatások alkalmával a dorogházi Picurka Gyermekházat és a mátraverebélyi IT-pontot tekintették meg.

 

HÍR PORT24

 

 

2011-06-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite