2019. október 22., kedd - Előd
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSzakembereket csábítanának Salgótarjánba

Szakembereket csábítanának Salgótarjánba


Felsőfokú végzettségű szakemberek Salgótarjánba költözését, illetve visszaköltözését segítené a város önkormányzata azzal, hogy jelképes összegért biztosít számukra bérlakásokat. A Szakembereket Salgótarjánba! című programot egyhangúlag fogadta el csütörtökön a nógrádi megyeszékhely közgyűlése.

salgotarjan_varoshaza


Dóra Ottó (MSZP) polgármester elmondta: hiány van a városban, mérnökökből, orvosokból vagy pedagógusokból éppúgy, mint szociális területen dolgozókból. Hozzátette: a programmal a salgótarjáni székhelyű vagy telephelyű munkahelyek jobb szakemberellátását segíti az önkormányzat, ami növelheti a város megtartó erejét és fejlődését.


Az elfogadott rendelet értelmében a lakhatási támogatásra olyan felsőfokú végzettségűek vagy szakképesítéssel rendelkezők pályázhatnak, akikkel salgótarjáni munkáltató szándéknyilatkozatot ír alá foglalkoztatásukról. A támogatás a munkaviszony idejére, de legfeljebb öt évre szól, a nyerteseknek a piaci alapú lakbér mindössze 10 százalékát kell megfizetniük. Az előterjesztés tartalmazza, hogy Salgótarjánban az országos átlagnál is nagyobb a népességfogyás, és jellemzően a képzett fiatal korosztály elvándorlása jelent problémát.


A közgyűlési vitában voltak, akik megfontolásra javasolták a lakások ingyenes bérbeadását, vagy akár a gyerekek iskoláztatási költségeinek átvállalását, ugyanakkor az is elhangzott, hogy az eleve salgótarjáni szakembereket sem érheti ezzel sérelem. A program részletein, kedvezményein tovább dolgoznak, és újra tárgyalnak majd róla a májusi vagy júniusi közgyűlésen.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-05-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite