2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSzakembereket Salgótarjánba!

Szakembereket Salgótarjánba!


Salgótarján jövője, fejlődése elképzelhetetlen a településen szívesen élő és munkát vállaló, elkötelezett emberek tevékeny jelenléte nélkül.

salgotarjanegy

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata ezért a város jövője szempontjából értékes, szakképesítéssel és szaktudással rendelkezők a városban történő letelepedésének és lakhatásának biztosítására „Szakembereket Salgótarjánba!" elnevezésű programot indít. A program keretében az önkormányzat vállalja, hogy meghatározott időtartamra jelképes összegen történő bérbeadással lakást biztosít az itt letelepedni kívánó szakemberek számára. Az önkormányzat célja, hogy a salgótarjáni székhelyű vagy telephelyű munkáltatók ösztönzésével egyidejűleg a város lakosságmegtartó erejét növelje, a piacképes szakmával és felsőfokú végzettséggel rendelkező szakemberek szellemi tőkéjüket Salgótarjánba visszatérve, vagy itt letelepedve a város fejlődése érdekében kamatoztassák. Az önkormányzat ez által is támogatni kívánja a fiatalok helyben maradását, valamint az itt letelepedni szándékozó szakemberek segítését, a helyi közösségek erősítését, generációk együttműködését. A lakhatási támogatással a szakembereket hozzá kívánják segíteni munkahelyük megtartásához, valamit a családalapítás alapjainak megteremtéséhez is.

Dóra Ottó polgármester elmondta: hiány van a városban, mérnökökből, orvosokból vagy pedagógusokból éppúgy, mint szociális területen dolgozókból. Az elfogadott rendelet értelmében a lakhatási támogatásra olyan felsőfokú végzettségűek vagy szakképesítéssel rendelkezők pályázhatnak, akikkel salgótarjáni munkáltató szándéknyilatkozatot ír alá foglalkoztatásukról. A támogatás a munkaviszony idejére, de legfeljebb öt évre szól, a nyerteseknek a piaci alapú lakbér mindössze 10 százalékát kell megfizetniük.

A közgyűlési vitában voltak, akik megfontolásra javasolták a lakások ingyenes bérbeadását, vagy akár a gyerekek iskoláztatási költségeinek átvállalását, ugyanakkor az is elhangzott, hogy az eleve salgótarjáni szakembereket sem érheti ezzel sérelem. A program részletein, kedvezményein tovább dolgoznak, és újra tárgyalnak majd róla a májusi vagy júniusi közgyűlésen.


Forrás: Salgotarjan.hu/ Nógrád24

 

 

2015-05-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite