2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonSzakképzési, kisajátítási és sportgazdálkodási kérdésekben dönt az Országgyűlés

Szakképzési, kisajátítási és sportgazdálkodási kérdésekben dönt az Országgyűlés


Három törvényt módosíthat az Országgyűlés mai ülésén: a képviselők a szakképzésről szóló jogszabály módosítása mellett változtathatnak az állami kisajátítás előírásain, valamint új szabályokat fogadhatnak el a sportszervezetek ingatlanjainak értékesítésére.

Parlament

A parlament mai ülése napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd interpellációk, azonnali kérdések és kérdések következnek. A Ház a határozathozatalok során változtathat a kisajátítás jelenlegi szabályain. A kereszténydemokrata Tarnai Richárd javaslatának elfogadásával a bíróságoknak a jövőben lehetőségük lesz megváltoztatni a kisajátításra vonatkozó közigazgatási határozatokat.

Az Országgyűlés emellett Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kezdeményezésére módosíthatja a szakképzésről szóló törvényt is, kimondva például, hogy a szakiskolai képzés kilencedik évfolyamán a szakmai gyakorlati képzést a szakképző iskolában, vagy a gyakorlati képzés folytatására jogosult szervezet tanműhelyében kell megszervezni. Változhat az egyes sportcélú ingatlanok tulajdoni helyzetének rendezéséről szóló törvény is.

A módosítással kimondanák: a sportszervezeteknek - meghatározott garanciális feltételek mellett - lehetőséget kell biztosítani ingatlanjaik elidegenítésére, vagy megterhelésére. A fideszes Bánki Erik szerint ezáltal úgy tartható fenn a sportcélú ingatlanok forgalomképessége, hogy közben nem sérül a sportérdek, mivel a tulajdonosnak másik ingatlant kell biztosítania az eredeti sporttevékenységére.

A határozathozatalokat követően még ma általános vita kezdődik a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek beszállítóival szemben alkalmazott tisztességtelen forgalmazói magatartás tilalmáról szóló törvény módosításáról. A fideszes Győrffy Balázs indítványával megengedné a kereskedőknek az úgynevezett visszáruzás lehetőségét, és megtiltaná az áruk származási országok szerinti eltérő árazását.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-05-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite