2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonSzakmai hibák sorozatát követte el Geréb Ágnes

Szakmai hibák sorozatát követte el Geréb Ágnes


babaSzakmai hibák sorozatát követte el Geréb Ágnes egy 2007-es otthon szülésnél, amelynek következményeként meghalt Sz. Hajnalka (38) kislánya - állítják az orvos szakértők.


Az otthon szülés élharcosának eddigi legsúlyosabb ügyét csütörtökön tárgyalta a bíróság: a kegyetlen részletekből kiderült, hogy Geréb egy műfogásra hivatkozva szülés közben gyakorlatilag kitekerte egy baba nyakát, hogy a csecsemő nyakcsigolyái is elváltak egymástól.
Gerébet így többek között gondatlanságból elkövetett emberölés miatt állították bíróság elé, ahova csütörtökön is bilincsbe verve hozták, mivel október eleje óta egy újabb balul sikerült szülés miatt előzetes letartóztatásban van.
- Méhen belüli oxigénhiány, visszéren át beadott oxitocin - méhösszehúzó hormon -, valamint a magzat fejének körbeforgatása okozta három éve a baba halálát - állították egybehangzóan a szakértőként beidézett szülészprofesszorok
Egyikük, Hornyák Csaba azt mondta: olyan orvosi műfogás nincs, amely esetében a rögzített vállhoz képest a fejet elcsavarják - márpedig a vád szerint Geréb ezt tette a halálos szülésnél.
2007. szeptember 15-én Sz. Hajnalka kisbabája a Geréb által vezetett szülésnél megfulladt. A szülők a Blikknek akkor azt mondták, nem mentek volna bele az otthon szülésbe, ha tudják, hogy komplikáció esetén a bába tehetetlen. A szakértők szerint Sz. Hajnalka többszörösen veszélyeztetett terhes volt, csak kórházban lehetett volna szülnie. Geréb ezt is vitatta csütörtökön. Sőt egy külföldi professzorral készíttetett szakvéleményt, amely bírálta a magyar orvosokat, és azt mondta ki: Geréb Ágnes szakszerűen végezte a dolgát.


Forrás: Blikk/HÍR PORT24

2010-10-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite