2019. szeptember 19., csütörtök - Vilhelmina
Keresés a tartalomban
ItthonSzakszervezeti demonstráció: A rendőrség tudomásul vette az új beadványt

Szakszervezeti demonstráció: A rendőrség tudomásul vette az új beadványt


A rendőrség tudomásul vette a szakszervezetek újabb beadványát, így szeptember 29-én a demonstrálók ülősztrájkba kezdenek Budapesten a Clark Ádám téren.

demonstráció01


Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője hétfőn az MTI-nek elmondta: a szakszervezetek korábban a csütörtöki, pénteki demonstrációjukhoz mintegy háromezer ember részvételével a Clark Ádám tér, a Széchenyi tér és a Lánchíd területére tartottak igényt. A szakszervezetek újabb beadványa viszont már lényegesebb kevesebb számú résztvevőről szól és a forgalmat sem akadályozzák, így a rendőrség biztosítása mellett megtarthatják rendezvényüket.


A rendőrség engedélye szerint csütörtökön háromszáz, pénteken ötszáz ember demonstrálhat a Clark Ádám tér járdáján, valamint a sikló előtti területen, de az úttesten nem - hangsúlyozta az ORFK szóvivője, kiemelve: a szakszervezetek rendezvénye mellett a téren és környékén is zavartalanul haladhat majd a forgalom.


A megmozdulás szervezői azután tettek új beadványt, hogy a rendőrség korábban közlekedési okok miatt megtiltotta a szeptember 29-től határozatlan időre meghirdetett, D-Daynek nevezett tüntetéssorozatukat. A szakszervezetek bíróságon támadták meg a határozatot, a Fővárosi Bíróság pedig szeptember 20-án úgy döntött: a szakszervezetek nem tarthatják meg a szeptember 29-től október 2-ig tervezett demonstrációikat Budapesten a Clark Ádám tér-Lánchíd-Széchenyi tér útvonalon; október 1-jén és 2-án viszont demonstrálhatnak az előre kijelölt útvonalon.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-09-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite