2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
ItthonSzakszervezeti tüntetés a Kossuth téren

Szakszervezeti tüntetés a Kossuth téren

A tisztességes szociális párbeszéd visszaállítását követelik a Kossuth téren tüntető szakszervezetek, amelyek szerint a kormány eddigi intézkedései nem kedveztek a magyar munkavállalóknak.

szakszervezet

A "Ne tovább!" mottóval rendezett megmozdulásra az MTI becslése szerint 1.000-1.500 ember gyűlt össze, a résztvevők ezekben a percekben alkotnak élőláncot a Parlament épülete körül.

Az Országgyűlés őszi ülésszakának első napjára időzített tüntetést az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ), a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) szervezte, de civil szervezetek is csatlakoztak, és jelen van a Magyar Szociális Fórum is.

A konföderációk elnökei az MTI-nek elmondták: minden tagszervezetük képviselteti magát a rendezvényen, így összesen körülbelül 130 szakszervezet munkavállalói jöttek el a rendezvényre.

A tömegben "Nem leszünk rabszolgák, Orbán takarodj!", "A társadalmi békéért valódi érdekegyeztetést" és "Nem radikális,hanem racionális megoldások kellenek" feliratú transzparenseket látni.

A konföderációk elnökei hangsúlyozták: szeretnék felhívni a parlamenti képviselők figyelmét egyéni döntési felelősségükre, mivel a most készülő új Munka törvénykönyve - amelyet várhatóan az őszi ülésszakon fogadnak el - álláspontjuk szerint csak tovább ront a munkavállalók helyzetén.

 

Forrás: MTI/ HÍR PORT 24

Fotó : MTI

 

2011-09-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite