2019. augusztus 20., kedd - István
Keresés a tartalomban
ItthonSzalai Annamária nem titkolózhat tovább, pert nyert a TASZ

Szalai Annamária nem titkolózhat tovább, pert nyert a TASZ


A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) ki kell adnia azt a levelet, amelyet a hatóság elnöke Egyesült Államok külügyi helyettes államtitkárának küldött a magyar médiaszabályozásról - tájékoztatta az MTI-t a Fővárosi Törvényszék hétfői első fokú döntéséről a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ). Az NMHH szóvivője ezzel kapcsolatban elmondta: a hatóság eljuttatja a TASZ-nak a Thomas O. Melia számára elküldött levelet.

Szalai Annamária003

Szalai Annamária a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke


Az eljárást kezdeményező TASZ azért fordult a bírósághoz, mert amikor Thomas O. Melia amerikai helyettes államtitkár még a nyáron aggodalmát fogalmazta meg a magyar médiaszabályozásról, az NMHH nem hozta nyilvánosságra azt a levelet, amelyet Szalai Annamária, a hatóság elnöke erre válaszul írt. A levél megszületésének a tényét a NMHH honlapján közzétett sajtóközleményben bejelentette - olvasható a TASZ közleményében. A TASZ kérte a teljes levél nyilvánosságra hozatalát, ezt azonban arra hivatkozással tagadta meg a NMHH, hogy az abban foglaltak Szalai Annamária személyes adatainak minősülnek - közölte a jogvédő szervezet.


Mint írják, a Fővárosi Törvényszék ítélete leszögezte, hogy közfeladatot ellátó szervek feladat- és hatáskörében eljáró személy feladat- és hatáskörével összefüggő személyes adata közérdekből nyilvános adat. A médiafelügyeletet ellátó hatóság elnökének a médiatörvény és kapcsolódó jogszabályok értelmezését kifejtő álláspontja közfeladattal összefüggő személyes adat.


"A honlapon közzétett sajtóközlemény is egyértelműen azt támasztja alá, hogy Szalai Annamária nem magánemberi minőségében egy baráti levélben tájékoztatta a magas rangú amerikai köztisztviselőt, hanem a NMHH elnökeként fejtette ki a hivatalos álláspontját arról a magyar médiaszabályozásról, amit nap mint nap alkalmaz hatósági jogkörében eljárva" - írja a TASZ.
Az MTI megkeresésére Kiricsi Karola, az NMHH szóvivője elmondta: a hivatal eljuttatja a TASZ-nak a Thomas O. Melia számára elküldött levelet.

További fotók, videók, kommentek - csatlakozzon a Nógrád24.hu közösségéhez a Facebookon és a Twitteren is.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24
Fotó: MTI Fotó: Kovács Attila

 

 

 

2012-02-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite