2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSzámos forrás segíti az álláskeresők elhelyezkedését Nógrádban

Számos forrás segíti az álláskeresők elhelyezkedését Nógrádban


Nógrád megyében a munkaerő-közvetítés 89 százaléka sikeres volt az első negyedévben, százból 95 munkanélküli támogatással került vissza hosszabb-rövidebb ideig a munkaerőpiacra; az elhelyezkedést 2013-ban közel 7 milliárd forintos támogatás segíti - közölte a Nógrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója kedden az MTI-vel.

munkalehetoseg

Tamási Ildikó elmondta: a Nemzeti Foglalkoztatási Alap idei Nógrád megyei decentralizált kerete 391,7 millió forint. Ebből 212,1 millió forinttal finanszírozzák az álláskeresők vállalkozóvá válását, a munkahelymegőrzést, a szolgáltatásvásárlást, a bértámogatást és az eszközök működtetéséhez kapcsolódó költségeket.

A közfoglalkoztatásban a megye 4,7 milliárd forintot fordíthat 2013-ban a kistérségi mintaprogramok megvalósítására, az önkormányzatok által szervezett hagyományos közfoglalkoztatásra - benne a szociális földprogramra -, az országos programokban részt vevő helyi munkaadók támogatására, valamint az ehhez kapcsolódó egészségügyi vizsgálatokra - tette hozzá az igazgató.

A Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) egymilliárdos kerete döntően az új támogatásokat szolgálja, ez az összeg ugyanakkor elmarad Nógrád múlt évi lehetőségeitől.

A március végi adatok szerint a TÁMOP "Újra tanulok" programja 342,4 millió forinttal segíti az álláskeresők képzését, átképzését.

Tamási Ildikó elmondta: a felmért igények alapján 300 pályakezdő álláskereső bevonása várható az Első munkahely garancia elnevezésű központi programba, 209 millió forintos támogatással.

Az igazgató közölte: ezek az összegek idén is kiegészülnek a pályázat útján elnyerhető forrásokkal a munkahelyteremtő beruházás támogatására, a központi munkahelymegőrző támogatásra, vagy a bérkompenzációhoz kapcsolódó kiegészítő bértámogatásra.

A nyilvántartott álláskeresők aránya a gazdaságilag aktív népességen belül 2013. március végén 26,5 százalékos volt Nógrád megyében, ami az országos rangsorban a második legmagasabb mutatót jelentette.

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-05-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite