2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
ItthonSzamurájkarddal támadt a rendőrökre

Szamurájkarddal támadt a rendőrökre

Előzetes letartóztatásba helyezett a Budakörnyéki Járásbíróság csütörtökön egy férfit, aki két napja Érden szamurájkarddal támadt az ellene intézkedni akaró rendőrökre - tájékoztatta a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség szóvivője az MTI-t.

kard

Képünk illusztráció!


Pár napja - szintén Érden - hárman támadtak karddal a kezükben rendőrökre, amikor falopás miatt igazoltatni akarták őket. Annál a családi háznál végül a Terrorelhárítási Központ lépett közbe, a három férfit még kedden előzetes letartóztatásba helyezték.


A január 28-ai újabb érdi esettel kapcsolatban Gyugyi Csilla ügyészségi szóvivő elmondta, hogy a helyi rendőrök bejelentést kaptak, mely szerint egy férfi érdi házának udvaráról kövekkel és égő ronggyal dobálta a szomszédja házát.


A járőrök a helyszínre érve, az udvarra bekiabálva felszólították a férfit, hogy jöjjön ki, s vesse alá magát az intézkedésnek. Mivel ez nem történt meg, a rendőrök a kerítésen keresztül bemásztak a ház udvarára. Ekkor kivágódott a bejárati ajtó, s a férfi - kezében egy szamurájkardot tartva - a rendőrökre rontott. Feléjük szúrt és azt kiabálta: "megdöglötök".


A járőröknek végül sikerült az ajtószárnyat rávágva földre vinni a támadót, akit előállítottak.
A férfit - akit felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével gyanúsítanak - az ügyészség indítványára csütörtök délután előzetes letartóztatásba helyezte az illetékes bíróság.


A kényszerintézkedés elrendelésének egyik oka, hogy félő volt: szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított újabb erőszakos bűncselekményt követhetett volna el - mondta a szóvivő.

Forrás:MTI/NÓGRÁD24

 

2014-01-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite