2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSzándéknyilatkozat írtak alá Salgótarjánban a felsőfokú oktatás újraindításáról

Szándéknyilatkozat írtak alá Salgótarjánban a felsőfokú oktatás újraindításáról

 

Április 25-én Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere és Prof. Dr. Réger Mihály, az Óbudai Egyetem rektor-helyettese sajtótájékoztató keretében szándéknyilatkozatot írt alá a felsőfokú képzés salgótarjáni újraindításáról.

szandeknyilatkozat_st


Fekete Zsolt a tájékoztatón kiemelte: a volt számviteli főiskola bezárását követően néhány éve kezdődött egyeztetés a felsőfokú képzés újbóli indításáról, mert arra igény mutatkozott. Mint fogalmazott, a hosszas előkészítési folyamat után elérkezett az idő, hogy a szándéknyilatkozat aláírására sor kerülhessen.


Prof. Dr. Réger Mihály, az Óbudai Egyetem rektor-helyettese azt hangsúlyozta, hogy intézményük hosszútávú fejlesztési terveivel összhangban áll a salgótarjáni képzés elindítása, mely 2017 őszétől várható. Az azt megelőző fél évben előkészítőket szerveznek az érdeklődő diákok számára, mintegy előkészítve a magas követelményeket állító felsőfokú képzést. A rektor-helyettes a képzéssel kapcsolatban elmondta, hogy annak elindítása elsősorban a jelentkezők számától függ majd.


Mint ismert, Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 2016. márciusi ülésén szándéknyilatkozatot fogadott el arról, hogy az Óbudai Egyetem a volt Nemzeti Szociális és Családpolitikai Intézet állami tulajdonban lévő épületében létesít telephelyet felsőoktatási, kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének megvalósítása érdekében, és a telephelyen 2017 szeptemberében elindítják a felsőoktatási szakképzést, figyelembe véve a helyi vállalatok igényeit is.


A határozat szerint az önkormányzat tíz éven keresztül hozzájárul a telephely működéséhez.

 

NÓGRÁD24

 

2016-04-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite