2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
NagyvilágSzankciók nélkül kérhető a kettős állampolgárság Szlovákiában

Szankciók nélkül kérhető a kettős állampolgárság Szlovákiában


Szlovák_Magyar zászlóSem pénzbírsággal, sem más korlátozással nem sújtja majd a szlovák állampolgársági törvény a kettős állampolgárokat, ha a parlament elfogadja a jogszabály kedden benyújtott koalíciós módosító javaslatát - írja az Új Szó című pozsonyi napilap szerdán.

Az újság úgy tudja: a koalíció javaslatában kiemeli a szlovák állampolgársági törvényből azokat a Fico-kormány idején beépített részeket, amelyek a szlovák állampolgárság elvesztését jelentették, ha valaki más ország állampolgárságát is kérvényezte. Az előző kormány ezzel a magyar állampolgársági törvényre reagált.
Az új szlovák törvény bevezetője definiálja majd a kettős állampolgárságot is - mondta a lapnak Gál Gábor (Híd), a törvény egyik előterjesztője. A jogszabály kimondja majd azt is, hogy aki a Fico-törvény alapján veszítette el szlovák állampolgárságát, az haladéktalanul visszakaphatja.

A módosítás további része az előző kabinet által beépített részeket távolítja el a törvényből, így az nem tartalmaz majd semmilyen szankciót a kettős állampolgársággal rendelkezők számára.


Az első változatban Daniel Lipsic (KDH) belügyminiszter még azt javasolta, hogy 3300 eurós bírságot szabjanak ki azokra, akik tartós magyarországi lakhely nélkül kérvényezik a magyar állampolgárságot. Az is felmerült, hogy korlátozásokat vezetne be a törvény a kettős állampolgárok számára, például nem tölthetnének be bizonyos pozíciókat, nem dolgozhatnának bizonyos területeken. Ebben a törvényben nem lesz semmilyen korlátozás - állítja Gál.


Forrás: Új Szó/ MTI/HÍR PORT24

2010-10-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite