2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonSzanyi: a Molnál megjelenhetnek a fideszes haverok

Szanyi: a Molnál megjelenhetnek a fideszes haverok


A Mol egy csodálatos fideszes kifizetőhely lehet, a cég ugyanis nemcsak elad, hanem vásárol is - mondta a szocialista politikus.

Szanyi Tibor


Szét akarják verni a MSZP-t azok a javaslattevők, aki az ország szempontjából irreleváns dolgokat vetnek fel. Ez a Demokratikus Koalíció, élén Gyurcsány Ferenccel - jelentette ki Szanyi Tibor a köztévé reggeli műsorában.


A szocialista politikus a volt kormányfőhöz köthető platform felvetette kérdések kapcsán elmondta: a gyakorlatban nem működik az, hogy közvetlenül válasszák a vezetőket. Szerinte Gyurcsány Ferenc - mint a platform vezetője - saját bőrén tapasztalhatta, hogy nem a többség szavaz rá, hanem csak az a pár ember, aki hű hozzá. Leszögezte: az élethez igazodik az MSZP rendszere, a küldöttrendszer nem egy testidegen dolog.


Beszélt arról is, hogy a Mol-részvények megvásárlása szerinte súrolja a bűncselekmény határát. Arra a felvetésre, hogy a Bajnai-kormány is megvette volna a papírokat, Szanyi azt mondta: Bajnaiék legfeljebb ajánlatot kaphattak, ami nem tekinthető kormányzati szándéknak.


Hangsúlyozta: a részvényeket adófizetőként 150 ezer forintért vásárolták meg, az Orbán-kormány pedig nem erre kapott felhatalmazást, hanem a kormányzásra. Szerinte a tranzakciónak közvetlen anyagi haszna nincs, hiszen az olajvállalat évek óta nem fizet osztalékot. A vásárlást a megalomániának köszönhető, ami súlyos pszichikai probléma. Úgy vélte: ezzel a művelettel a Mol egy csodálatos fideszes kifizetőhely lehet, a cég ugyanis nemcsak elad, hanem vásárol is. A Molnál az össze fideszes haver megjelenhet, például jogi szolgáltatásokat nyújtani, ami divat a pártban - tette hozzá a szocialista politikus.

 

Forrás: MTV- Ma Reggel/MTI/HÍR PORT24

2011-05-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite