2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonSzanyi: pusztán személycserékkel nem tud boldogulni az MSZP

Szanyi: pusztán személycserékkel nem tud boldogulni az MSZP


Szanyi Tibor szerint az MSZP-ben változásokra van szükség, de pusztán személycserékkel nem tud boldogulni a párt. A szocialisták európai parlamenti (EP-) listavezetője, a vasárnapi eredmények alapján EP-mandátumot szerző képviselője erről hétfő reggel, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt.

szanyi0525

Mesterházy Attila pártelnök vasárnap este, az EP-választás előzetes eredményének ismeretében jelentette be, hogy az MSZP elnöksége felajánlja lemondását a párt szombaton ülésező választmányának. Szanyi Tibor, aki tagja az elnökségnek, az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, fél órával a sajtótájékoztató előtt ült össze az elnökség, és mindenki számára egyértelmű volt, hogy le kell mondani.


Soha ilyen rossz eredménye nem volt az MSZP-nek - mondta, ugyanakkor hozzátette, hogy a demokratikus oldalon továbbra is az MSZP a legerősebb ellenzéki párt. Azt mondta: a következő napokban azon lesznek, hogy elemezzék, mi történt, szombaton pedig a hogyan továbbról döntenek. A tisztújítás mértéke és időpontja még kérdés - jegyezte meg. Egyelőre nem lát jelentkezőket, de "biztosan lesznek" - mondta.


A Kossuth Rádiónak nyilatkozva Szanyi Tibor arra is kitért, már délután látni lehetett, hogy "normális eredmény" nem fog születni, nemcsak az MSZP-re nézve, hanem egyáltalán. Ilyen alacsony részvételnél torz eredmény született - tette hozzá. Az MSZP-s képviselő szerint a 28 százalékos részvétel azt jelenti, hogy "a kutya sem tudta aktivizálni a szavazókat". Az eredmény pedig azt mutatja, hogy két párt - a Fidesz és az MSZP - vesztett mandátumokat, míg a Jobbik ugyanazon a szinten maradt, ahol volt.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24
MTI Fotó: Kovács Attila

 

2014-05-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite