2019. április 23., kedd - Béla
Keresés a tartalomban
ItthonSzanyi: az állam betör az emberek otthonába, és elviszi a kasszát

Szanyi: az állam betör az emberek otthonába, és elviszi a kasszát


Szanyi TiborSzanyi Tibor elismeri, hogy a magánnyugdíjpénztáraink nem a legjobbak a világon, nem működtek tökéletesen, de ez még szerinte nem lehet ok arra, hogy az állam betörjön az emberek otthonába, és elvigye a kasszát.


Az MSZP a nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos népszavazási kérdései attól még értelmesek, hogy az OVB-nél nem tudták értelmezni azokat. Ha az Alkotmánybíróság is a bizottság álláspontját osztja, megfogalmazzák másképp a kérdéseket - jelentette ki Szanyi Tibor a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.


A szocialista politikus leszögezte: túl gyorsan akarták megalkotni a népszavazási kérdéseket. Nem kell felvenni a Fidesz stílusát, hogy kigondolunk valamit reggel, és délután már törvény van belőle - mondta Szanyi.
A Magyar Nemzet összeállítása kapcsán, miszerint számos magánnyugdíjpénztár felügyelőbizottságában ülnek az MSZP-hez köthető személyek, úgy vélte: el lehet dönteni, hogy a szocialista politikusok gazdagodnak jobban, akik ezekben a grémiumokban kapnak a havi 100-120 ezer forintot, vagy a Fidesz politikusai, akik elvonják az emberek magán-nyugdíjpénztári megtakarításait, és a pénzből megjelennek majd a jachtok az Adrián.


Leszögezte: nem lehet azt mondani, a magán-nyugdíjpénztári megtakarításokat eltőzsdézték, mert törvény írja elő, hogy a befizetések jelentős részéből állampapírt kell venni, és mindössze 10 százalékot fektethetnek tőzsdei papírokba, másfelől a pénztárak az elmúlt 10-13 évben átlagosan az infláció felett 1 százalékkal teljesítettek.


A bizonytalan semmibe elhúzzák az emberek megtakarításait, ami nevesítetlenül eltűnik a feneketlen kútban. Nem állítom, hogy ezek a pénztárak a világon legjobbak, és azt sem, hogy hibátlanul működtek, de ez még nem indok arra, hogy az állam betörjön az ember lakásába, és elvigye onnan a kasszát - fogalmazott az MSZP volt kampányfőnöke.


Forrás: MTI/Magyar Nemzet/HÍR PORT24

2010-11-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite