2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
ItthonSzanyi az ördöggel is szövetkezne?

Szanyi az ördöggel is szövetkezne?


Szanyi TiborA szavazatmaximálás érdekében a Jobbikon és a Fideszen kívül az ördöggel is összefogna az MSZP kampányáért felelős Szanyi Tibor - a Népszabadság szerint ez terjed belső fórumokon. És az, hogy Szanyi elfogadná Schmuck Andor ajánlatát, továbbá felsorakozna a pártból kilépett Hajdu László rákospalotai polgármester, illetve az egykori Z'Zi labor énekese mögé.


Az MSZP által megrendelt belső felmérések azt mutatják: Horváth Csaba főpolgármester-jelölt nem lesz képes megszorongatni a fideszes Tarlós Istvánt, inkább Jávor Benedekkel (LMP) és Schmuck Andorral (MSZDP) lehet versenyben - írja a Népszabadság.
A lap úgy tudja: a kampányfőnök Szanyi Tibor már több belső fórumon is adta a pártvezetés tudtára, hogy a szavazatmaximalizálás érdekében a Jobbikon és a Fideszen kívül akár az ördöggel is kész szövetséget kötni, a lényeg az, hogy ne Tarlós legyen Budapest következő irányítója.


A kampányfőnök úgy tartja: nem számít, hogy hány szocialista politikus esik el, de védeni kell a várost. Ennek érdekében Szanyi állítólag arra is kész, hogy egyes jelölteket még a kopogtatócédulák gyűjtésének megkezdése előtt levegyen a választási sakktábláról.


Több belső fórumon is megemlítette már, hogy Zuglóban például a szocialista induló Pelyva Györgyöt és a Szili Katalinféle Szövetség a Jövőért Mozgalom színeiben és az MSZDP támogatásával versenybe szálló Láng Mártát is vissza kellene léptetni, és a kerületben függetlenként induló Janicsák István (egykori Z'Zi Labor-énekes) mögé kellene felsorakozni.


Hasonlóképp lecserélné az újpalotai körzetben induló Tóth Imrét arra a Hajdu Lászlóra, aki korábban többször is elhódította a polgármesteri széket, és legutóbb épp azért függesztette fel szocialista párttagságát, mert nem értett egyet a helyi szervezetben zajló folyamatokkal.


Szanyi nem zárkózna el a Tisztelet Társasága ügyvivőjének, Schmuck Andornak az ajánlatától sem, aki azt vetette fel: a baloldali pártok (azaz a Fidesz ellenében induló pártalakulatok) lépjenek vissza annak javára, aki szeptember 3-ig a legtöbb kopogtatócédulát gyűjti össze.


Forrás: Népszabadság/HÍR PORT24

2010-08-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite