2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonSzanyi: kormányzati intézkedések kellenek visszafelé mutogatás helyett!

Szanyi: kormányzati intézkedések kellenek visszafelé mutogatás helyett!


A visszafelé mutogatás helyett kormányzati intézkedéseket sürgetett Szanyi Tibor szocialista képviselő a devizahitelesekkel kapcsolatban a KDNP alelnökének nyilatkozatára reagálva.

Szanyi Tibor01


Rétvári Bence az MTI-nek adott, szombaton közölt interjújában azt mondta: az MSZP-nek csak azt követően van erkölcsi alapja megszólalni a devizahitelek kérdésében, miután bocsánatot kért az érintett hitelesektől. A kereszténydemokrata politikus szerint a Medgyessy-, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány elhibázott politikája vezetett oda, hogy Magyarországon ma családok tömegének lakhatása került veszélybe, és az egyik nagy országkockázati tényező az óriási lakossági devizahitel-állomány.


A KDNP alelnöke szerint a szociálliberális kormányzat 2002 és 2004 között tudatosan, több lépcsőben építette le az első Orbán-kabinet által létrehozott otthonteremtési rendszert, s "ez a kicsinyes politikai bosszú vezetett el a forinthitelek visszaszorulásához és a devizahitelek aránytalan, egészségtelen elszaporodásához". Megjegyezte, hogy a devizahitelek mértéke nyolc év alatt 140-szeresére emelkedett, s a világ összes - Svájcon kívüli - svájcifrank-alapú hitelének tíz százalékát Magyarországon helyezték ki.


Szanyi Tibor erre reagálva az MTI-nek úgy fogalmazott: a szocialista kormányzás idején egyáltalán nem volt jelentős probléma a devizahitelekkel. "Jó konstrukció volt, bizonyítja ezt az is, hogy a Fidesz, a jelenlegi kormánypárti képviselők nagyobbik hányada, több milliós devizahitelekben "utazik". Bizonyítja ezt az, hogy a fideszes önkormányzatok nyakló nélkül vették fel ezeket a devizahiteleket" - mondta.


Az országgyűlési képviselő szerint, amíg rendben ment a gazdaság, addig a devizahitelekkel nem volt olyan probléma, mint most, amikor elszakadtak az árfolyamok a valóságtól. Szanyi Tibor megjegyezte ugyanakkor, hogy ez csak részben a kormány hibája. Az viszont már a jelenlegi kabinet hibás gazdaságpolitikájából fakad, hogy magas kockázati felárak terhelődnek a devizahitelekre - tette hozzá.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-08-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite