2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSzászfalvi László Nógrád megyébe látogatott

Szászfalvi László Nógrád megyébe látogatott


Szászfalvi László egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár dr. Nagy Andor országgyűlési képviselő meghívására 2012. január 26-án Nógrád megyébe látogatott, ahol Mátraverebély - Szentkúton megtekintette a Nemzeti Kegyhelyet és tájékozódott a fejlesztési elképzelésekről.

Szászfalvi László


Látogatást tett továbbá Bátonyterenyén a II. János Pál Általános Iskolában, Salgótarjánban találkozott dr. Szabó Sándor kormánymegbízottal és Székyné dr. Sztrémi Melinda polgármesterrel valamint ünnepi beszédet mondott a város fennállásának 90. évfordulóját ünneplő közgyűlésen.


Szászfalvi László az ünnepi közgyűlésen mondott beszédében felidézte, hogy 13 évnyi küzdelmes időszak után 1921 végén érkezett meg az a rendelet, amely Salgótarján nagyközségnek megengedte "rendezett tanácsú várossá" alakulását. 1922. január 27-én az acélgyári olvasóegylet nagytermében megtartotta alakuló közgyűlését Salgótarján rendezett tanácsú város képviselőtestülete. Polgármesterré Förster Kálmánt választották, aki egészen 1943-ig töltötte be a tisztséget - ismertette az államtitkár.

Szászfalvi László úgy fogalmazott: hiszi, hogy a pánik, az anarchia, a cinizmus és a hisztériakeltés erőivel szemben hatékony, racionális, józan, és a magyar hagyományokon nyugvó államot, gazdaságot kell megteremteni, mely bizalmat és biztonságot hoz létre a következő évtizedekben a magyar emberek, családok számára az egész Kárpát-medencében.

Az államtitkár a nap zárásaként Szügyön, "a jó palócok és a tót atyafiak földje" papjaival és helyi közösség vezetőivel találkozott.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

 

2012-01-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite