2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonSzázadvég: a többség pozitívan fogadta a miniszterelnök országértékelőjét

Századvég: a többség pozitívan fogadta a miniszterelnök országértékelőjét


orban_sajtoA Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a társadalom egyértelműen pozitívan fogadta Orbán Viktor hétfőn elmondott országértékelőjét; az általuk megkérdezettek háromnegyede erősnek, határozottnak, míg kétharmaduk államférfihoz méltónak tartja a miniszterelnök beszédét.

Az intézet az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében hangsúlyozza, hogy a lakosság mintegy kétharmada értesült a kormányfő értékelőjéről: minden ötödik megkérdezett részben, vagy egészben látta, illetve hallotta a beszédet míg a megkérdezettek 46 százaléka a hírműsorokból szerzett tudomást a beszédről.

A telefonos kérdőíves közvélemény-kutatás alapján a közvetítést nyomon követők közül tízből hatan gondolják úgy, hogy a miniszterelnöki beszéd hiteles volt, míg a megkérdezettek kétharmada szerint Orbán Viktor államférfihoz méltó országértékelést tartott. A megkérdezettek leginkább a miniszterelnök érthetőségét és határozottságát értékelték pozitívan - fűzik hozzá.
Az alapítvány szerint pártállástól függetlenül kiemelkedően pozitív társadalmi fogadtatása volt a kormányfő által megfogalmazott politikai üzeneteknek. A magyar társadalom több mint nyolctizede egyetért a miniszterelnök azon helyzetértékelésével, hogy az államadósság az egyik legsúlyosabb veszélyforrás a jövőre nézve, a válaszadók 98 százaléka pedig a "munkalehetőséget segély helyett" üzenettel is egyetért; a "mindenkinek dolgoznia kell, aki munkaképes" felvetést 97 százalék, Magyarország megújításának célját pedig 92 százalék támogatja.

Kiemelik: a válaszadók csaknem kétharmada, 64 százaléka egyetért azzal, hogy szükség van egy "új alkotmányra, ami lezárja a múltat, és egy új fejezetet nyit az ország életében".

A Századvég 2011. február 7-8. között végezte kutatását, amely alatt 500 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú személyt kérdezett meg. Közlésük szerint az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,8 százalékponttal térhetnek el attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-02-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite