2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonSzázadvég: kitart a Fidesz kétharmada

Századvég: kitart a Fidesz kétharmada


ParlamentAz alapítvány felmérése szerint két oka van a kormánypárt poltikai fölényének: Orbán Viktor személyes elfogadottsága és az ellenzéki erők hiányosságai.


Őrzi a Fidesz-KDNP a kétharmados többséget a biztos szavazó pártválasztók körében - derül ki a Századvég Alapítvány legfrissebb felméréséből, amelyet a csütörtöki Magyar Nemzet ismertet. A március végén készült országos, reprezentatív adatfelvétel szerint a biztos szavazó pártválasztók körében a Fidesz-KDNP 59, az MSZP 19, a Jobbik 12, az LMP pedig 8 százalékon áll.


Az elemzés szerint a Fidesz-KDNP kitartó politikai fölénye két okra vezethető vissza: Orbán Viktor kormányfő személyes elfogadottságára és az ellenzéki erők hiányosságaira.


Orbán Viktor továbbra is a legnépszerűbb


A felmérés szerint Orbán Viktor ma is a legnépszerűbb politikus a magyar pártmezőnyben, a megkérdezettek 42 százaléka kedveli, 36 százaléka utasítja el. Ugyanez az érték a legnagyobb ellenzéki párt, az MSZP vezetője, Mesterházy Attila esetében 18, illetve 51 százalék.


A Századvég Alapítvány szerint a kormányfő által képviselt, Magyarország megújul célkitűzéssel a választók 57 százaléka ért egyet, és mindössze 18 százaléka ellenzi.


Gyurcsány visszatérése ártott az MSZP megítélésének


A felmérésből kiderül, hogy az MSZP eddig nem tudta helyreállítani a párt iránti minimális bizalmat sem. Gyurcsány Ferenc közéleti visszatérésével a volt miniszterelnök népszerűtlensége is újjáéledt: a felnőtt lakosság kétharmada utasítja el őt, így továbbra is lefelé húzza a pártot - olvasható a napilapban.


A Magyar Nemzetben közölt adatok szerint az LMP változatlanul elsősorban a városi, nagyvárosi fiatalok pártja, politikai akciói is szinte kizárólag ebben a közegben népszerűek. A Jobbik szavazatszerző képességét elutasítottsága blokkolja, amely jelenleg 53 százalék.


Forrás: Magyar Nemzet/HÍR PORT24

2011-04-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite