2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
Önkormányzati választások 2010Századvég: Szegeden kétesélyes a polgármesteri címért folyó verseny

Századvég: Szegeden kétesélyes a polgármesteri címért folyó verseny


Tarlós IstvánAmíg Budapesten szinte biztos a Fidesz-KDNP és Tarlós István kormánypárti főpolgármester-jelölt győzelme, addig Szegeden még nem tudni, hogy Botka László szocialista polgármester, vagy fideszes kihívója kap több szavazatot.


A közvélemény-kutató legfrissebb elemzése szerint Budapesten az országos átlagnál nagyobb a biztosan szavazók aránya. A felmérés eredménye szerint a fővárosban 58 százalék fog vasárnap az urnákhoz járulni, míg ugyanez az arány országosan 52 százalék. A biztos pártválasztók körében a Fidesz-KDNP pártlistájára 61, az MSZP-ére viszont csak 21 százalék szavazna, az LMP 12, a Jobbik 3 százalékra számíthat a Századvég kutatása szerint. A lakosság teljes körében a Fidesz-KDNP listára 43, az MSZP-ére 15, az LMP-ére 13, a Jobbikéra 4 százalék voksolna - olvasható a Századvég közleményében.


Hasonló arányok tapasztalhatók a pártok polgármesterjelöltjei között is Budapesten, Tarlós Istvánra (Fidesz-KDNP) a biztos pártválasztók 57, a szocialista Horváth Csabára 22 százalék adná a voksát. Jávor Benedek, az LMP jelöltje 16, Staudt Gábor, a Jobbik jelöltje pedig 5 százalékot kaphat.


Szegeden a biztos választók körében kiegyenlített a küzdelem Botka László szocialista és B. Nagy László fideszes jelölt között: Botka Lászlót 48, B. Nagy Lászlót 45 százalék támogatja.


A Századvég a kutatást szeptember 20-a és 24-e között végezte Szegeden hatszáz, Budapesten nyolcszáz, véletlenszerűen kiválasztott ember megkérdezésével.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-09-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite