2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSzázakat várnak a honvédség kötelékébe Nógrád megyében

Százakat várnak a honvédség kötelékébe Nógrád megyében

 

Több száz munkavállaló jelentkezését várja a Magyar Honvédség az idei évben is Nógrád megye területéről. A sereg elsősorban tüzér, lövész, harckocsi irányzó, díszelgő, illetve gép- és harcjármű-vezető munkakörök betöltésére keres szerződéses katonákat.

mh1

Az elmúlt évben Nógrád megyéből is szép számban csatlakoztak szerződéses katonaként a Magyar Honvédséghez. Többségük a tatai 25. Klapka György Lövészdandár állományába került, ahol a hazai feladatok mellett, nemzetközi szerepvállalásban - jellemzően Afganisztánban és Koszovóban - is bizonyították rátermettségüket a katonák.


A hivatásos és szerződéses katonák utánpótlása ma már csak toborzás útján történik. Az érdeklődők Salgótarjánban új helyszínen, a Bartók Béla út 10. alatt lévő toborzó irodában tájékozódhatnak a betölthető beosztásokról, a jelentkezés feltételeiről, a járandóságokról és egyéb juttatásokról.


Szép Tamás százados az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda irodavezetője elmondta: a Magyar Honvédség, mint az ország egyik legnagyobb munkáltatója az idei évben is várja a kalandvágyó, 18. életévüket betöltött, legalább általános iskolai végzettséggel rendelkező, büntetlen előéletű fiatalok jelentkezését, akik a sikeres egészségügyi, pszichológiai és fizikai alkalmassági vizsgálatot követően kezdhetik meg katonai szolgálatukat.


A sajtóban korábban megjelent információ szerint 2015. júliusától átlagosan 30 százalék béremelésre számíthatnak a katonák, amellyel kapcsolatban a százados megjegyezte: a honvédség továbbra is kiszámítható és biztos jövőt jelent azoknak, akik a katonai pálya mellett döntenek.

 

NÓGRÁD24

 

2015-03-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite