2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonSzázból 93 magyar szerint rossz a helyzet

Százból 93 magyar szerint rossz a helyzet


A 2012. tavaszi Standard Eurobarométer felmérés szerint az európaiak körében csak a görögök, a spanyolok, a portugálok és az írek azok, akik rosszabbnak ítélik saját nemzetgazdaságuk helyzetét, mint a magyarok. Itthon a megkérdezettek 93 százaléka szerint rossz a helyzet, míg a svédeknek csak 15 százaléka gondolja így.

Munkanélküli

Az Európai Bizottság által évente kétszer elvégzett közvélemény-kutatás szerint a három legfőbb téma, ami aggodalmat kelt Európa lakosaiban a munkanélküliség, a gazdaság általános helyzete és az infláció volt. Uniós átlagban a megkérdezettek 46, 35, és 24 százaléka említette ezeket a témákat, míg a magyarok ennél pesszimistábbak voltak, nálunk 57, 43, és 28 százalék volt ez az arányszám.

A magyarok 54 százaléka szerint még hátravan a gazdasági válság neheze és csak 39 százalék volt, aki úgy vélte, hogy a munkaerőpiacra gyakorolt negatív hatások elérték tetőpontjukat. Ebben a kérdésben nem vagyunk se túl optimisták, se túl pesszimisták, nagyjából az európai mezőny közepében vagyunk, ahol a portugálok a legkritikusabbak, míg furcsa mód a bolgárok a legbizakodóbbak. A bizalmatlanok aránya tehát még magas, de már alacsonyabb, mint az utolsó felmérés idején.

Tíz európai közül több mint nyolc azon az állásponton van, hogy az uniós tagállamoknak szorosabban együtt kellene működniük a válságra való tekintettel, míg a válaszadók több mint fele hiszi úgy, hogy Európa hosszú távon erősebbé válik. A 2012. tavaszi Standard Eurobarométer felmérést 2012. május 12-27. között folytatott személyes beszélgetések révén készítették. A 27 uniós tagállamban és a tagjelölt országokban összesen 32 728 személyt kérdeztek meg.

 

Forrás: Index

 

2012-08-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite