2019. május 24., péntek - Eszter
Keresés a tartalomban
ItthonSzáz euróért íratta a nevére egy vajdasági magyar a BKV fénymásolóit vizsgáló céget

Száz euróért íratta a nevére egy vajdasági magyar a BKV fénymásolóit vizsgáló céget


Száz eurót, azaz nagyjából 25 ezer forintot fizettek annak a vajdasági magyar férfinak, aki átvette a BKV fénymásolóit vizsgáló céget. Cégadatokból az is kiderült, hogy az Optimismo eredeti tulajdonosai - akik szerződtek
Antal Attila, volt BKV- vezérigazgatóval - Magyarország legnagyobb adótartozását felhalmozó cégének is tulajdonosai voltak. Cégadatokból az is kiderült, hogy az Optimismo eredeti tulajdonosai Magyarország legnagyobb adótartozását felhalmozó cégének is tulajdonosai voltak.


A vajdasági férfi ma már az egyik tulajdonosa, az Optimismo Kft-nek. A cégnek, amely 19 millió forintot kapott a BKV-tól, ezért a négysoros jelentésért a fénymásolók állapotáról.

Az Optimismo 2007 márciusában számlázott a BKV-nak. Aztán szeptemberben eladták a céget két vajdasági magyarnak. 100 eurót kaptam, tehát ezt azért kaptam, hogy elmentem Pestre, aláírtam, hogy tulajdonosa vagy társtulajdonosa leszek ennek a cégnek - mondta a Híradónak Kiralj Arpad.


Az adás-vételt egy óbudai ügyvédi irodában intézték. Az ügyvédnő emlékszik a szerződésre, de nyilatkozni nem akart. Annyit mondott, ő nem látta, hogy valaki pénzt kapott volna. Kiralj Árpád szerint az Optimismo-t ketten képviselték a tárgyaláson. Valószínűleg a két tulajdonos Gy. Tünde és K. Péter. Az ő korábbi cégük vezeti az Apeh adóslistáját is, hárommilliárddal tartoznak. De ennek a cégnek is két határontúli magyar már a tulajdonosa. Ez volt valaha - legalábbis papíron az irodájuk.


Antal Attila írta alá a szerződést - ezt mondta csütörtökön a BKV kommunikációs igazgatója. A cég szerint a korábbi vezérigazgató senkit nem engedett betekinteni a szerződésbe. Antal Attila - egyebek mellett - a fénymásolós szerződés miatt lett gyanúsított és került házi őrizetbe.

2010-03-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite