2019. március 20., szerda - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonSzáz kérdést tett fel Matolcsynak az MSZP

Száz kérdést tett fel Matolcsynak az MSZP


Száz, írásbeli válasz igénylő kérdést tettek fel Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek az MSZP-s képviselők - tudatta Tóbiás József pénteken sajtótájékoztatón.

Matolcsy György001

A frakcióigazgató elmondta: kérdéseik között szerepel, hogy tervez-e a kormány a bajba jutott devizahiteleseknek érdemi segítséget nyújtó mentőcsomagot, hogy miként alakulhatnak jövőre az önkormányzatok iparűzésiadó-bevételei, hogy mely intézkedésekkel segítené a kabinet a munkahelyteremtést, és az is, hogy "ha a debreceni stadionra jut pénz, a közoktatásra miért nem".

Tóbiás József szavai szerint a kérdések rávilágítanak, hogy a kormány által hirdetett "gazdasági szabadságharcnak" egy szűk réteg kivételével csak vesztesei vannak: a lakossági terhek nőttek, "megszorítás megszorítást követ", a devizahitelesek közül csak a jobb helyzetben lévők kaptak segítséget, a gazdasági növekedésre vonatkozó ígéretek nem teljesülnek, az országkockázati felár pedig emelkedik, vagyis az Orbán-kormány képtelen a társadalmi és a gazdasági problémák kezelésére.

Az MSZP-s képviselő arra is kitért, kíváncsiak rá, hogy a kormány miért és miről tárgyal a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), amelynek delegációja sajtóhírek szerint Budapestre érkezett. Hozzátette: mivel a Fidesz ellenzékből többször bírálta a Magyarországot hitellel segítő, de ezért elvárásokat megfogalmazó valutaalapot, adódik a kérdés, hogy a mostani tárgyalást a kormány gazdaságfilozófiájának bukásaként kell-e értékelni.


Forrás: HÍR PORT 24

 

2011-10-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite